Search for content, post, videos

Scapa de kilogramele in plus daca vrei sa ai copii inteligenti

Greutatea corporala a mamei influenteaza functiile cognitive ale copiilor pe care ii nasc, supraponderabilitatea si obezitatea in timpul sarcinii afectand IQ-ul micutului in dezvoltare.

Un studiu efectuat de centrul de cercetare al Universitatii de Stat din Ohio (SUA) arata ca femeile obeze care raman insarcinate prezinta un risc crescut sa aiba copii mai putin performanti la scoala.

 

CITESTE SI

 

Cum evitam obezitatea la copii

Cele mai sanatoase gustari pentru copii

Potrivit sursei citate, functiile cognitive ale copilului nascut dintr-o mama cu multe kilograme in plus sunt mai reduse decat cele ale copilului nascut dintr-o mama cu greutate corporala normala. Daca femeia sufera de obezitate inainte sa ramana insarcinata, copilul ei va avea un coeficient de inteligenta mai mic.

Studiul profesorilor de la Ohio State University, ce va fi publicat in revista de specialitate Maternal and Child Health Journal, arata ca micutii proveniti de la mame obeze au intampinat probleme de invatare in perioada cinci-sapte ani, mai ales la matematica primara si citit.

Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au colectat date de la peste 3.400 de copii din SUA. Informatiile au dezvaluit atat performantele lor scoale, cat si detalii privind stilul de viata, sanatatea si greutatea corporala a parintilor.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *