Search for content, post, videos

Sarcina – simptome reale sau alarma falsa?

Sarcina aduce odata cu ea si o serie intreaga de simptome. Greata si varsaturile matinale, amenoreea,  dar si starea de oboseala, nevoia de mictiune frecventa, durerile de cap ori poftele se numara printre cele mai intalnite simptome in aceasta perioada. Cu toate acestea, aceste simptome comune ale sarcinii pot fi destul de usor confundate cu simptomatologia unor alte afectiuni, nefiind, in fond, decat o simpla alarma falsa.

Chiar daca simptomele descrise mai sus se afla in stransa corelatie cu intarzierea menstruatiei, in realitate aceste lucruri pot fi determinate de alte afectiuni ce trebuiesc investigate cu mare atentie de catre medici.

Amenoreea sau intarzierea ciclului menstrual reprezinta, poate, cel mai important simptom in sarcina. Cu toate acestea, stresul, sindromul ovarelor polichistice ori o alimentatie cu carente de vitamine si minerale pot determina o asemenea stare.

Oboseala poate aparea in sarcina, in asa fel incat femeia sa se simta aproape fara nicio putere. Cu toate acestea, starea de oboseala poate aparea si atunci cand organismul este epuizat, fiind supus unui efort fizic ori intelectual ridicat.


<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *