Search for content, post, videos

Saptamana 7 de sarcina

Daca sunteti una dintre norocoasele gravie ce au greturi de dimineata (acestea pot aparea totusi in orice alt moment al zilei), amintiti-va ca nu va dura la nesfarsit. In cele mai multe cazuri acestea dispar dupa primul trimestru.

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 6 de sarcina

Desigur veti avea destule motive de ingrijorare pe tot parcursul sarcinii, cum ar fi: cat de mult o sa va ingrasati, cum o sa se schimbe viaa dupa ce aveti un copil, sau daca o sa va descurcati cu acesta. Din fericire, tratament pentru toate aceste este momentul cand o sa va vedeti copilul.

Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru? Cititi in continuare..

   La ce va ganditi:

„Cum de ma simt mahmura toata ziua cand nu am mai baut nimic de 3 saptamani?”

Corpul dumneavoastra:

Se presupune ca ar trebui sa mancati pentru 2, dar in loc de asta va este greu sa beti si apa. Asadar va rugati sa aveti gemeni. Greturile de dimineata pot lasa o femeie insarcinata extenuata, slabita si o fac sa se intrebe in ce Dumnezeu s-a bagat. Nu aruncati prosopul inca, iata cum sa faceti fata situatiei:

Exista mai multe trucuri care sa ajute o femeie insarcinata sa pacaleasca greturile matinale.. cum ar fi sucul de lamaie sau orice alta bomboana cu gust puternic.
uneori anumite alimente iti pot accentua senzatia de greata. Deasemenea, a da vina pe partenerul de viata pentru tot ce se intampla, este un lucu des intalnit in aceasta perioada.

Chiar daca vomati frecvent, incercati sa nu va faceti griji, deoarece copilului dumneavoastra nu ii este necesara o cantitate mare de alimente la aceasta varsta a sarcinii. Asta e un lucru buna, daca tot ce ai mancat azi sunt 2 cutii de salatine.
Daca pierdeti in greutate sau va deshidratati, lucruri ce se intampla datorita greturilor destul de frecvent, ar trebui sa consultati medicul.

   Copilul dumneavoastra:

In aceasta saptamana creierul copilului creste foarte repede cu 100 de celule pe minut. Daca ati putea inauntru, ati vedea acel micut creier crescand si crescand si crescand.

Alte modificari:

In acesta saptamana fata copilului devine mai definita. O gura mica (care e pregatita sa tipe inainte sa va dati seama), limba, narile si urechile sunt vizibile. Ochii sunt deschisi , dar inca nu au iris (partea colorata).
Bratele cresc. In acest moment arata mai mult ca niste lopatele decat ca niste brate. deasemenea si picioarele copilului se formeaza si vor arata ca mici lopatele la sfarsitul saptamanii.

Cordonul ombilical – conexiunea dintre copil si placenta- este vizibil acum.

Copilul are acum intre 6 si 9 mm lungime – cam cat un Tic Tac, si are greutatea unei gene. Chiar daca pare atat de mic, totusi este de 10.000 de ori mai mare decat in momentul conceperii.

Cititi :  Saptamana 8 de sarcina

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *