Search for content, post, videos

Saptamana 40 de sarcina

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 39 de sarcina

Wow! Ati reusit! In una din zilele astea va veti tine bebelusul in brate, va veti uita in ochii lui/ei si ii veti sopti „Sunt atat de fericita sa te cunosc!”. Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

La ce va ganditi: „Sper ca bebelusul sa nu aibe nasul matusii Maria.”

Corpul dumneavoastra: Ati ajuns la linia de sosire – unde e bebelusul?! Avand in vedere ca foarte putini bebelusi se nasc chiar la timp, s-ar putea sa asteptati ca ceva sa se intample. Nu va descurajati. pana la urma bebelusul va veni pe lume! Cum aveti ceva timp la dispozitie, iata cateva lucruri pe care ar fi bine sa le faceti: Mai cititi despre semnele si simptomele nasterii, pentru a nu avea dubii ca le veti recunoaste. Aflati care este momentul in care ar trebui sa va deplasati la spital. Acum este un moment bun sa recititi si pasii ce preced nasterea propriu zisa, pentru a nu avea surprize. Bineinteles ca in timpul travaliului veti avea un soc dupa altul, dar macar sa puteti spune ca stiati cat de cat la ce sa va asteptati. Nimeni nu stie cu adevarat cum debuteaza travaliul, dar ultimele cercetari spun ca de fapt copilul transmite un semnal hormonal placentei. Cu alte cuvinte veti naste atunci cand bebelusul dumneavoastra se va simti pregatit.

Copilul dumneavoastra: Felicitari! Aveti in pantec un bebelus complet dezvoltat. Asta este vestea cea buna. O veste poate nu chiar asa buna este ca sa nasteti chiar la timp este un lucru greu de facut, ce nu depinde de dumneavoastra. In realitate multe dintre femei aflate la prima sarcina, nasc cam cu 2 saptamani dupa data preconizata. Alte modificari: Deoarece cativa hormoni au ajuns de la dumneavoastr al abebelus, acesta se poate naste cu organele genitale si chiar cu sanii mariti. Chiar daca para alarmant, este un lucru perfect normal. La nastere copilul are 300 de oase. Unele dintre acestea se vor uni mai tarziu, asa se explica ca un adult are numai 206 oase. fascinant nu? La nastere bebelusii variaza in dimensiuni, dar ca si o medie putem spune ca bebelusul dumneavoastra are o greutate de 3170-3625 grame si masoara cca 510 mm.

Cititi : Saptamana 41 de sarcina

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *