Search for content, post, videos

Saptamana 4 de sarcina

Este posibil? Ar putea fi? DA! La sfarsitul acestei saptamani, care in mod bizar marcheaza si sfarsitul primei luni de sarcina, o sa lipseasca ciclul menstrual. Si va incepe o noua etapa din viata ta.

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi :  Saptamana 3 de sarcina 

 Va intrebati ce altceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru? Cititi in continuare..

La ce va ganditi:

„Mesaje instant. Cafea instant.. De ce Dumnezeu nu a inventat nimeni si teste de sarcina instant?”

 

Corpul dumneavoastra:

Acum incepe totul.
Odata ce micutul s-a implantat in uter si placenta incepe sa creasca, inima dumneavoastra incepe sa bata mai repede.S-ar putea sa aveti cu 15 batai mai mult pe minut. Pana cand sangele dumneavoastra va putea gestiona aceste batai in plus, probabil va veti simti obosita tot timpul. Este un bun motiv sa va faceti frecvent siesta.

 

Copilul dumneavoastra:

Embrionul microscopic are destula treaba in aceasta saptamana , sa creeze placenta, cordonul ombilical si elementele ded baza ale corpului ei/lui.
Embrionul este acum format din 3 straturi care se vor transforma in parti diferite ale corpului. Din stratul interior se vor forma intestinele , ficatul si plamanii copilului. Din statul de mijloc se vor forma inima, organele sexuale, muschii, oasele si rinichii copilului, iar din stratul periferic se va dezvolta parul, pielea precum si sistemul nervos al bebelusului. Credeti sau nu copilul dumneavoastra incepe sa arate ca o mica fiinta (nu neaparat umana), avand deja format cap-ul, o gura deschisa si o forma primitiva a creierului si inimii.
La sfarsitul acestei saptamani, copilul dumneavoastra va masura 1/25 inch lungime, cam de dimensiunea unui punct.

Cititi : Saptamana 5 de sarcina

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *