Search for content, post, videos

Saptamana 38 de sarcina

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 37 de sarcina

Inca doua saptamani si veti deveni mama. probabil ca in aceasta perioada sunteti foarte ocupata spaland su asezand hainutele bebelusului, minunandu-va in continuu cum poate cineva sa incapa in hainutele alea atat de mici. Daca inca nu ati montat patutul bebelusului, acum ar fi un moment bun sa faceti si asta. Mai bine va sigurati dinainte ca aveti totul pregatit, decat sa lasati lucrurile in seama taticului. Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

La ce va ganditi: "Sper sa nu mi se rupa apa intr-un moment total nepotrivit, cum ar fi cand sunt intr-o intalnire cu un client, la pedichiura sau intr-un restaurant luxos."

Corpul dumneavoastra: Pe masura ce incepe sa se dilate colul este posibil sa pierdeti dopul gelatinos, in totalitate sau doar bucati din el. Acest dop gelatinos a avut rolul de a preveni infectiile in timpul sarcinii. Contrar multor pareri, pierderea dopului gelatinos nu este neaparat un semn al nasterii. De asemenea puteti remarca si mici pete de sange, acestea fiind tot un semn ca se dilata colul uterin. Din moment ce ati pierdut dopul gelatinos fiti foarte atente la contractii, daca apar, urmariti cat de dese si cat de dureroase sunt. Pentru orice nelamurire sunati medicul care v-a urmarit pe parcursul sarcinii.

Copilul dumneavoastra: Intestinele copilului dumneavoastra au acumulat o cantitate considerabila de meconiu (materii fecale de culoare neagra) ce vor fi eliminate la scurt timp dupa nastere, obligandu-va sa incepeti sa exersati schimbatul scutecelor. Alte modificari: Avand in vedere ca unghiile i-au crescut destul de mult, bebelusul se poate zgaria inca din burtica. Plamanii bebelusului continua sa se maturizeze, iar creierul si sistemul nervos functineaza mai bine pe zi ce trece. Acestea se vor dezvolta pana in adolescenta, cand va va spune ca el le stie pe toate (sau cel putin asa crede). Copilul dumneavoastra cantareste acum in jur de 2950 grame si are o lungime de cca 500 mm.

Cititi : Saptamana 39 de sarcina

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *