Search for content, post, videos

Saptamana 36 de sarcina

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 35 de sarcina

Dupa aproximativ 28 de zile se va incheia aceasta etapa a vietii dumneavoastra, dar in acelasi timp va incepe o noua etapa, aceea a vietii de mamica. Ar fi bine sa va terminati sa facut bagajul pentru spital, deoarece chiar daca teoritic mai aveti 4 saptamani pana sa nasteti, practic micutul poate veni pe lume in orice moment. Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

La ce va ganditi: „O suta de sticle de lapte pe perete, o suta de sticle. Una a cazut, au mai ramas 99 de sticle de lapte…”

Corpul dumneavoastra: Desi va gandeati ca pana ce veti naste nu veti mai avea nici o zi in care sa nu simtiti lovituri in stomac si sub coaste, iata ca intr-una din zilele astea burtica „va cadea”, copilul va cobora in partea de jos a abdomenului si astfel va veti simti mult mai bine, mai usoara. Vi se va parea ca burta vi s-a micsorat. Partea buna, asa cum spuneam, este ca veti respira mai usor, dar din pacate capul bebelusului va apasa mai mult pe vezica urinara, asa ca va veti imprieteni si mai tare cu toaleta. Daca bebelusul a coborat asta nu inseamna ca veti naste in urmatoarele zile, mai poate dura si cateva saptamani. Odihnitiva si urmatiti toate semnele pe care vi le da corpul dumneavoastra. Imediat ce prezentati vre-un simptom de nastere, mergeti la medic.

Copilul dumneavoastra: Bebelusul continua sa creasca in greutate cam cu 230 grame pe saptamana. Stratul de grasime acumulat in aceasta perioada este foarte important, deoarece dupa nastere ii va permite bebelusului sa-si regleze temperatura corpului. De fapt la nastere aproximativ 15% din greutatea bebelusului va fi constituita din grasime. Asa cum v-am mai spus, chiar din burtica bebelusul dumneavoastra poate auzi, vedea, simti si pipai. Singurul lucru care il separa de lumea adevarata este canalul nasterii. Alte modificari: Dintii bebelusului sunt si ei formati, dar inca nu se vad, sunt in interiorul gingiei, pregatiti sa erupa intre 3 luni si 1 an dupa ce se va naste. Copilasul si-a format deja un program, are perioade de somn si perioade de veghe, cat timp este treaz sta cu ochii deschisi. Inca de pe acum bebelusul isi va intoarce capul spre o lumina sau un sunet puternic, exact cum face si un nou nascut. La sfarsitul acestei saptamani bebelusul dumneavoastra va cantari in jur de 2750 grame si va avea o lungime de cca 470 mm.

Cititi : Saptamana 37 de sarcina 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *