Search for content, post, videos

Saptamana 33 de sarcina

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 32 de sarcina

Desi tu esti adultul, simti ca nu mai ai nici un control asupra propriului corp, bebelusul e acum la conducere. Te trezesti de cateva ori pe noapte pentru a merge la toaleta? iti prinde bine acest exercitiu pentru mai tarziu, cand o sa trebuiasca sa te trezesti de cateva ori pe noapte pentru a hrani si schimba bebelusul, sau doar pentru a-l calma. Diferenta este ca atunci cand iti stragi copilul in brate, si-l hranesti la san o sa fii cuprinsa de emotie, sunt momente frumoase, care nu se compara cu mersul la toaleta de 6 ori pe noapte. Va intrebati ce altceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

La ce va ganditi: “Puiule, nu ai putea sa stai in alta parte, in afara de vezica urinara?”

Corpul dumneavoastra: Probabil ca ati inceput sa fiti obsedata de travaliu si nasterea propriu-zisa. Din cate ai citit si auzit pana acum, i-ai facut o idee despe cum va decurge intreg procesul: mai intai o sa ai contractii, din ce in ce mai dese si mai dureroase, o sa impingi de cateva ori, si gata nasterea. E bine ca esti informata, dar in acelasi timp sa-ti pastrezi mintea deschisa pentru anumite lucruri imprevizibile ce pot aparea. Informati-va deasemenea despre optiunile pe care vi le pune la dispozitie medicina moderna. Puteti naste natural si in acelasi timp puteti beneficia de anestezice. Ganditi-va deasemenea daca vreti ca sotul sa va asiste la nastere. Poate fi un bun suport moral. De acum este timpul sa va pregatiti si bagajul pentru spital. Sa nu va uitati glosul, cand cineva o sa vrea sa va faca o poza cu nou nascutul o sa ne multumiti.

Copilul dumneavoastra: Cel mai important lucru este ca aparatul respirator al bebelusului este acum aproape complet dezvoltat. Asadar, daca veti naste in aceasta saptamana, o sa aveti un bebelus sanatos, care va avea nevoie doar de putin ajutor din partea medicilor. Alte modificari: Dupa cum bine stiti bebelusul poate vedea lumina, asadar poate sa faca diferenta intre zi si noapte (aceasta abilitate va disparea dupa nastere, cand va plange toata noaptea). Pupilele sale se vor dilata si micsora, in functie de intensitatea luminii. Daca indreptati o lanterna spre buricul dumneavoastra, este posibil sa simtiti bebelusul cum se departeaza de acel loc. Oasele craniului sunt inca moi si nu sunt perfect sudate. Astfel, craniul se mai poate “strange” in timpul expulziei, trecand mai usor prin canalul nasterii. De aceea este posibil ca nou nascutul sa aibe capul mai lunguet, dar acesta isi va reveni la forma normala in cateva zile dupa nastere. Copilul dumneavoastra va continua sa ia in greutate cca 250 grame pe saptamana. La sfarsitul acestei saptamani va cantari aproximativ 3050 grame si va avea o lungime de cca 444,5 mm.

Cititi : Saptamana 34 de sarcina

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *