Search for content, post, videos

Saptamana 31 de sarcina

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 30 de sarcina

Ati intrat in ultima linie dreapta, mai aveti doar 9 saptamani de sarcina! Faceti-va o lista cu ceea ce v-ar placea sa faceti in aceasta perioada : sa urmariti cateva filme, sa iesiti in oras cu partenerul la o intalnire romantica, etc. Faceti acum lucrurile care va fac placere, pentru ca in curand nu veti mai avea timp, totul se va invarti in jurul bebelusului. Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

La ce va ganditi: „Oare femeia asta insarcinata vrea sa fie prietena mea?”

Corpul dumneavoastra: Chiar daca din punct de vedere psihic nu va simtiti inca pregatita sa nasteti, corpul dumneavoastra se pregateste sa faca marele pas in acest sens. Va puteti da seama de acest lucru observand ca deja ati inceput sa aveti contractii uterine. Aceste contracti pot aparea frecvent, in orice moment al zilei, dar din fericire ele nu sunt dureroase. Aceste contractii nedureroase se numesc contractii Braxton Hicks si au rolul de a va pregati uterul pentru nastere. Ele sunt ca un mic preview al adevaratelor contractii din timpul travaliului. De obicei ele debuteaza in luna a opta si devin din ce in ce mai dese la sfarsitul sarcinii. Pentru a va simti mai confortabil, ati putea face plimbari scurte sau o baie relaxanta.

Copilul dumneavoastra: Incepand cu aceasta saptamana, si pana la nastere, copilul dumneavoastra va creste in greutate cu aproximativ 250 grame pe saptamana. Alte modificari: Avand in vedere ca nu are prea mult spatiu in uter, bebelusul va sta cu mainile si picioarele stranse, pozitie cunoscuta cu denumirea de pozitie fetala. In plus la aceasta varsta bebelusul poate procesa informatii legate de toate cele 5 simturi: asa ca fiti pregatite ca acesta sa reactioneze daca mancati ceva puternic condimentat de exemplu, deasemenea daca aude zgomote puternice sau la lumina bitului de la aparatul de fotografiat. In acest moment, plamanii sunt singurul organ care nu a ajuns in totalitate la maturitate. Asa ca protejati-va pentru a preveni o nastere prematura. Copilul dumneavoastra cantareste acum in jur de 1560 grame si are o lungime de cca 406,4 mm.

Cititi : Saptamana 32 de sarcina

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *