Search for content, post, videos

Saptamana 29 de sarcina

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 28 de sarcina

Odata ce veti deveni mama o sa aveti de facut cumparaturi pentru inca cineva in afara de dumneavoastra. Daca aveti un chef nebun de facut cumparaturi, dar totusi nu ati vrea sa va cumparati haine, avand in vedere noua dumneavoastra silueta, mergeti si cumparati ceva hainute pentru bebelusul dumneavoastra. Va intrebati ce altceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

La ce va ganditi: „Cum este posibil ca o pereche asa mica de ciorapei sa ma faca atat de fericita?”

Corpul dumneavoastra: Sa trecem la subiect: sunteti umflata de la retentia de apa. Sunt destule sanse ca nici adidasii sa nu va mai incapa, de inelul de logodna nici nu mai vorbim, asa ca renuntati la bijuterii, luati-va haine comode si mai ales incaltari mai mari. cred ca cel mai confortabil va veti simti intr-o pereche de papuci. Din pacate edemul este foarte frecvent in sarcina. Totusi daca aveti extremitatile foarte umflate este posibil sa suferiti de preeclampsie, asa ca cel mai bine consultati medicul. In cazul in care aveti un edem usor, medicul va va recomanda sa va odihniti cu picioarele ridicate si sa consumati multa apa. De asemenea un regim alimentar din care sa excludeti pe cat posibil sarea este iarasi de ajutor cand va confruntati cu retentia de apa. Incercati sa vedeti partea frumoasa, acum aveti o scuza pentru a sta cu picioarele sus la birou si pentru a cere partenerului sa va aduca o bautura rece.

Copilul dumneavoastra: Gandul ca puteti naste prematur va da fiori. Dar aveti un motiv de bucurie si anume, conform ultimelor cercetari, un copil nascut la 29 de saptamani are 9 din 10 sanse sa supravietuiasca, ceea ce este o veste foarte buna. Alte modificari: Creierul bebelusului poate acum sa regleze respiratia si temperatura corpului. Deasemenea si-a dezvoltat si reflexul de supt si poate tusi. Pielea bebelusului a inceput sa se mai descreteasca, incepe sa arate mai mult ca a unui model din reclama pampers. Probabil ca ati remarcat faptul ca micutul a inceput sa va lovesca mai cu putere in ultima perioada. Il simtiti din ce in ce mai des si mai clar, in special cand stati intinsa. Poate veti dori sa inregistrati pe o caseta loviturile pe care le incasati de la micut, pentru a i le arata cand o sa creasca mare. In aceasta saptamana copilul dumneavoastra cantareste aproximativ 1360 grame si are o lungime de cca 381 mm.

Cititi : Saptamana 30 de sarcina

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *