Search for content, post, videos

Saptamana 27 de sarcina

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 26 de sarcina

Lumina de la capatul tunelului incepe sa devina din ce in ce mai mare atat pentru dumneavoastra cat si pentru copilul dumneavoastra. Avand in vedere ca au mai ramas doar 13 saptamani (plus, minus cateva zile) ar trebui sa va bucurati de aceasta perioada, caci nu mai e mult din ea. Bucurativa si traiti fiecare zi ca si cum ar fi ultima. Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

La ce va ganditi: „De ce de fiecare data cand vine vorba de familie, de camin toata lumea se uita la mine?”.

Corpul dumneavoastra: Chiar daca sunteti nerabdatoare sa nasteti, bebelusul mai are nevoie de inca cateva luni de protectia oferita de uterul dumneavoastra. Fiti foarte atenta la tot ceea ce simtiti, la toate semnalele date de corpul dumneavoastra si vedeti daca cumva aveti simtome de nastere. Copiii nascuti prematur prezinta un risc mai mare de imbolnavire, ba chiar si de moarte la nastere datorata greutatii mici si faptului ca nu sunt dezvoltati complet, asa ca daca aveti vreun semn de nastere prematura mergeti de urgenta la medic. Daca vi se pare ca aveti contractii beti cateva pahare cu apa si intindeti-va pe partea stanga. Daca este un fals travaliu, contractiile vor inceta. In timpul unei contractii veti simti cum tot abdomenul se intareste. O alimentatie corecta, renuntarea la cofeina si un stil de viata fara excese va vor tine departe de nasterea prematura.

Copilul dumneavoastra: Plamanii si sistemul imunitar al bebelusului s-au maturizat pregatind marea lui intrare in lumea din exteriorul uterului. Daca s-ar naste acum, ar avea cca 85% sanse sa supravietuiasca. Alte modificari: Copilul dumneavoastra a crescut mult in ultimele luni. In ultimele 15 saptamani si-a dublat lungimea, sau chiar mai mult decat atat. Bebelusul nu numai ca a crescut mult, dar si-a dezvoltat si creierul. Legaturile neuronale sunt acum dezvoltate ca la un nou nascut. Daca bebelusul este un el, testicolele sunt coplet coborate in acest moment. La sfarsitul acestei saptamani bebelusul cantareste aproximativ 900 grame si are o lungime de cca 368,3 mm.

Cititi : Saptamana 28 de sarcina

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *