Search for content, post, videos

Saptamana 26 de sarcina

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi :  Saptamana 25 de sarcina

Daca vi se pare ca timpul trece ingrozitor de repede, stati linistita, nu sunteti nebuna, doar insarcinata. Sunteti foarte schimatoare in aceasta perioada. Acum vi se pare ca sunteti total nepregatita pentru a avea un copil, iar peste 1 minut gandul ca va veti vedea micutul care acum creste in burtica va face sa plangeti de bucurie. Acestea sunt lucruri normale in sarcina, majoritatea femeilor insarcinate trec prin astfel de stari. Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

La ce va ganditi:  „Oare am purici? Sau de ce ma mananca pielea atat de tare?”

Corpul dumneavoastra:  In timpul sarcinii corpul dumeavoastra trece prin mai numeroase schimbari, unele dintre ele deloc placute (eruptii cutanatee, balonare accentuata), dar cantitatea mare de scurgeri vaginale este una dintre cele mai neplacute. Daca remarcati ca pierdeti o cantitate mica de urina in timp ce tusiti sau stranutati, nu va ingrijorati. Inconstinenta urinara temporara este deasemenea ceva normal in sarcina. Stiati ca o sa trebuiasca sa cumparati scutece, dar credeati ca pentru copil nu pentu dumneavoastra. Glumesc nu o sa fie nevoie chiar de scutece. Incercati sa practicati exercitii Kegel, sunt foarte bune pentru a diminua aceasta problema. Daca observati ca scurgerile vaginale au o culoare sau un miros ciudat este posibil sa aveti o infectie, asa ca cel mai bine consultati medicul. Deasemenea daca veti simti nevoia sa urinati mult mai frecvent decat in mod normal, la 10-15 minute este posibil sa aveti o infectie urinara. Si in acest caz mergeti la medic pentru a depista si trata eventualele probleme.

   Copilul dumneavoastra: Respira adanc! In plamanii copilului dumneavoastra se dezvolta alveolele pulmonare, ceea ce inseamna ca la sfarsitul acestei saptamani bebelusul ar putea lua o gura de aer. Alveolele pulmonare vor continua sa creasca pana la varsta de 9 ani. Membranele ce tin alveolele separate de vasele de sange sunt acum suficient de subtiri pentru a permite schimbul de oxigen si dioxid de carbon, cu alte cuvinte pentru a permite bebelusului sa respire. Alte modificari: In aceasta saptamana si retina se va dezvolta complet. Ochii bebelusului sunt inca inchisi, oricum este intuneric, dar sunt complet dezvoltati. Centrii nervosi ce se ocupa de sistemul auditiv si vizual sunt si ei dezvoltati. Asta inseamna ca bebelusul poate detecta lumina si sunetele. Pe masura ce auzul se dezvolta copilul va incepe sa va recunoasca vocea, va recunoaste si vocea partenerului. Poate ca partenerul dumneavoastra se va simti ciudat sa vorbeasca cu burtica, dar asiguratil ca si altcineva in afara de dumneavoastra il aude. Ultimele cerecetari au aratat ca nou nascutii vor recunoaste sunete pe care le-au auzit frecvent inainte de a se naste. Asta inseamna ca bebelusul a fost atent tot timpul cat a stat in burtica. Copilul dumneavoastra cantareste acum aproximativ 750 grame si are o lungime de cca 355,6 mm.

Cititi :  Saptamana 27 de sarcina

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *