Search for content, post, videos

Saptamana 25 de sarcina

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 24 de sarcina

Veti remarca ca ati inceput sa va umflati destul de tare. La inceput a crescut doar burtica, dar incet incet ati acumulat ceva grasime si pe restul corpului. Chiar daca felul in care aratati nu este un ideal de frumusete feminina, amintiti-va totusi ca sunteti insarcinata, veti da nastere unui copil, ceea ce este un miracol. Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

La ce va ganditi: „De ce nu imi mai vin incaltarile? Si picioarele mele sunt insarcinate?”.

Corpul dumneavoastra: O alta problema cu care va confruntati in aceasta perioada sunt crampele musculare, carceii. Nu de putine ori veti sari in toiul noptii din pat datorita acestor carcei. Aceste crampe pot fi cauzate de un deficit de calciu sau magneziu, asa ca asigurati-va necesarul zilnic de vitamine. In cazul in care aveti intoleranta la lactoza sau anumite alergii, sunt multe alimente ce contin calciu, cum ar fi inghetata, dar si broccoli, pestele, tofu etc. O cantitate suplimentara de vitamine o puteti procura si suplimentele nutritive, vitamine prenatale. Masajul va mai poate ajuta sa scapati de crampele musculare. Intre saptamanile 24 si 28 veti face un test de glicemie, pentru a verifica daca cumva aveti diabet gestational. Cu o ora inainte de a face testul o sa trebuiasca sa beti bauturi dulci, pentru a vedea cum este procesat zaharul de corpul dumneavoastra. Daca vreti sa va pregatiti de acasa, puneti lichidele la rece, astfel vor avea un gust mai placut, vor fi mai usor de suportat de stomac. Unii medici pot sa va permita sa consumati un aliment dulce in loc de aceste bauturi.

Copilul dumneavoastra: Mainile bebelusului sunt complet dezvoltate, de acum isi va petrece majoritatea timpului, cat este treaz, cercetand zona din interiorul uterului dumneavoastra. Copilul are creierul si terminatiile nervoase suficient de dezvoltate pentru a simti senzatia data de atingere. Asta nu inseamna ca va simti atunci cand dumneavoastra sau partenerul atingeti burtica. Alte modificari: Copilul dumneavoastra are acum mainile si picioarele proportionale cu restul corpului. Isi vor pastra aceasta proportie pana la nastere. Narile copilului s-au curatat, el poate respira pe nas in acest moment. Coloana lui vertebrala este alcatuita din 150 articulatii, 33 de inele si 1000 de ligamente. Va vine sa credeti cat de complicat este corpul uman? Pielea bebelusului este strabatuta de vase capilare, oferindu-i o culoare roz, pielea nu mai este transparenta. In acesta saptamana se vor dezvolta vasele sanguine din plamani. Copilul dumneavoastra cantareste acum aproximativ 680 grame si are o lungime de cca. 342,9 mm.

Cititi :  Saptamana 26 de sarcina 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *