Search for content, post, videos

Saptamana 22 de sarcina

Nu va stresati daca vedeti ca lista cu ceea ce va este necesar pentru copil devine din ce in ce mai mare. Faceti o intelegere cu partenerul, ca o seara pe saptamana veti face ceva ce nu are nici o legatura cu bebelusul. Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 21 de sarcina

La ce va ganditi: “Stai putin, adica odata ce o sa am copilul nu o sa fie ceva temporar? E pentru totdeauna?”

Corpul dumneavoastra: Din pacate veti constata ca ati inceput sa mancati pentru 2, ceea ce inseamna un numar dublu de calorii si nu un surplus de 300 de calorii pe zi asa cum este recomandat in sarcina. Daca va este pofta de o inghetata, mancat-o linistita, dar daca veti nevoie de ceva dulce la micul dejun, pranz si cina, atunci ar trebui sa inlocuiti dulciurile cu ceva sanatos, cum ar fi fructele. Este recomandat sa mancati de 5-6 ori pe zi si nu sa aveti 3 mese copioase. Asa ca mai bine faceti-va rezerve cu diverse alimente de rontait, pentru a nu ajunge sa va fie foarte foame, ceea ce duce la o masa copioasa.

Copilul dumneavoastra: Mainile micutului dumneavoastra au devenit mai mari si mai puterice, iar nervii terminali din degete au descoperit simtul tactil. Bebelusul descopera incet incet noi lucruri, incepe sa-si atinga fata si sa apuce cordonul ombilical. Alte modificari: In interiorul dumneavoastra creste un mic Einstein. Creierul copilului dumneavoastra este in curs de dezvoltare, de fapt va continua sa se dezvolte si dupa nastere pana la varsta de 5 ani. Parul copilului este scurt, si indiferent ce culoare va avea la nastere, acum este lipsit de pigment. Bebelusul a inceput sa faca diferenta intre gusturi, si sa diferentieze aromele din lichidul amniotic. daca ati putea vedea in interior, ati vedea cum intinde limba sa guste si apoi face grimase. Asa ca mai bine renuntati la condimentele puternice. Copilul dumneavoastra cantareste acum apoape jumatate de kilogram si masoara acum aproape 279,4 mm de la cap la calcai, asa se va masura bebelusul de acum inainte.

Cititi : Saptamana 23 de sarcina

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *