Search for content, post, videos

Saptamana 21 de sarcina

21 este un numar magic. Semnifica independenta. Inseamna ca ati castigat o mana la blackjack. In sarcina asta echivaleaza cu faptul ca ati trecut de jumatate si mai aveti doar 19 saptamani pana la nastere! Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 20 de sarcina

La ce va ganditi: “Off, pana si lenjeria intima ma strange.”

Corpul dumneavoastra: Stiati ca burta dumneavoastra este direct proportionala cu dorintele sexuale? Cu alte cuvinte, cu cat burta devine mai mare, cu atat va veti dori sa petreceti mai mult timp in intimitate cu partenerul. Acesta e un mod placut de a spune ca in al doile trimestru de sarcina hormonii o iau razna. Daca nu aveti o sarcina cu probleme, actul sexual este sigur si sanatos. La inceputul relatiei probabil ca incercati mereu noi pozitii. Acum ,odata cu cresterea burtii o sa incepeti iarasi sa descoperiti pozitii noi, conortabile. Cand o sa fiti la sfarsitul sarcinii, unii va vor zice ca sexul induce contractii. Chiar daca nu functioneaza intotdeauna, este distractiv sa incercati aceasta metoda de inducere a contractiilor.

Copilul dumneavoastra: Probabil ca pana in acest moment ati simtit miscarile bebelusului. Se poate compara cu ceva acest sentiment? Alte modificari: Acum fatul arata ca si bebelusul nou nascut, numai ca in miniatura. Toata trasaturile fizice s-au format, are chiar si par pe cap. Ba mai mult se si comporta ca un bebelus nou nascut.. ocazional isi va suge degetul. Inimioara bebelusului bate din ce in ce mai tare, acum se poate auzi folosind si un stetoscop. Puteti sa-i cereti medicului sa o ascultati si dumneavoastra. In saptamana 21 incep sa se formeze si celulele sangvine. Lichidul amniotic incepe sa aibe si o alta intrebuintare, si anume ii serveste drept mancare micutului. Chiar daca nu suna prea placut, este un pas important pentru copil, care invata de pe acum sa se hraneasca. Copilul dumneavoastra inghite lichid amniotic de o perioada de timp, dar de acum intestinele sunt suficient de dezvoltate pentru a putea sa absoarba si o cantitate de zahar din el. Si sa poata sa digere efectiv zaharul, trebuie sa recunoastem, este un pas important in dezvoltarea bebelusului. Copilul are acum o greutate de 280-308 grame si o lungime de aproximativ 177,8 mm.

Cititi : Saptamana 22 de sarcina

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *