Search for content, post, videos

Sangerarile premenstruale – motiv de ingrijorare?

Orice femeie s-a confruntat la un moment dat cu sangerarile premenstruale. Cu toate acestea, o asemenea stare nu trebuie sa te ingrijoreze prea tare decat in momentul in care persista mai mult timp.

In perioada premenstruala este posibil ca femeia sa se confrunte cu sangerari premenstruale. Acestea sunt de cele mai multe ori corelate cu o anumita afectiune genitala, mai mult sau mai putin ingrijoratoare.

Dupa un contact sexual neprotejat, la cateva zile, este posibil sa apara astfel de sangerari, asemanatoare ciclului menstrual, ce pot anunta aparitia unei sarcini. Aceasta stare se manifesta datorita instalarii embrionului in uter.

Potrivit medicilor, sangerarile premenstruale nu ar trebui sa ingrijoreze decat in momentul in care sunt abundente si persista mai mult timp. In aceste situatii este indicat sa se consulte un medic specialist obstretician in vederea investigarii cauzei si diagnosticarii afectiunii. In cazul in care acestea nu sunt abundente si nici nu persista mai mult de cateva ore, atunci acestea ar putea fi determinata de o simpla raceala ovariana.
Pot exista situatii in care acestea sa anunte instalarea menopauzei la femeile trecute de 45 de ani. In aceste situatii, menstruatia se deregleaza in totalitate, pana atunci cand dispare definitiv. In alte cazuri, sangerarile premenstruale pot anunta afectiuni mai grave la nivelul colului uterin ori uterului. Endometrioza ori infectiile instalate in aceste locuri pot determina astfel de simptome.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *