Search for content, post, videos

Sângerările gingiilor în timpul sarcinii. De ce apar și cum le tratăm?

Se întâmplă des ca, în timpul sarcinii, femeile să se confrunte cu o nouă situație neplăcută: gingiile încep să sângereze din ce în ce mai mult, fapt ce provoacă îngrijorare.

Problema presupune o atenție și mai mare ținând cont că, atunci când gingiile sângerează, sunt mult mai predispuse infecțiilor, putând aparea complicații deloc nedorite.

Medicul stomatolog Dr. Oana Florea ne explică de ce se întâmplă acest lucru în perioada sarcinii și cum putem proceda pentru a reduce la minimum eventualele complicații.

“În timpul sarcinii se produc modificări hormonale și retenții de lichid. Astfel apare o irigație sangvină mărită, inclusiv la nivelul gingiei, care se poate mări în volum și are tendința să sângereze.

Acest lucru se întâmplă mai ales la spălatul pe dinți și nu trebuie să sperie. Din contră, trebuie păstrată o igienă riguroasă a cavității orale. Resturile alimentare se depozitează mai ușor când avem gingia inflamată. Odată cu ele, se depun și nenumărate bacterii ce pot conduce la inflamații masive.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *