Search for content, post, videos

Rosul unghiilor la copii poate fi cauzat de stres ori anxietate

Fenomenul rosului unghiilor este foarte frecvent mai ales in randul copiilor. Dobandirea unui astfel de obicei se afla in stransa legatura cu o stare depresiva, de teama ori anxietate.

Despartirea de un parinte, gradinita si sentimentul de abandon, cerintele scoli – toate il pot determina pe copil sa isi roada unghiile involuntar. De regula, rosul unghiilor trebuie sa traga un semnal de alarma, avertizandu-i pe parinti ca propriul copil trece prin situatii stresante. Atunci cand copilul va reusi sa depaseasca aceste stari, ajutat de catre parinti, va inceta sa isi mai roada unghiile.

Relatia parinte-copil este esentiala pentru depasirea perioadelor stresante. Ori de cate ori observi ca propriul copil isi roade unghiile incearca sa intelegi ce i se intampla si sa il ajuti sa depaseasca orice temere. Poarta cu el o discutie despre gradinita sau scoala – in acest fel vei descoperi care este cauza pentru care el este stresat.

Ori de cate ori il vezi ca isi roade unghiile incearca sa il sfatuiesti sa se spele pe maini intrucat acesta este un obicei care ii poate aduce in organism foarte multi microbi si probleme de sanatate.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *