Search for content, post, videos

Produsele probiotice. Cat de sanatoase sunt pentru copii?

Probioticele cele mai cunoscute pentru majoritatea sunt iaurturile. Atat de promovate sunt beneficiile aduse asupra sanatatii, incat multi nu se gandesc de doua ori cand vine vorba sa-si hraneasca micutii cu astfel de alimente.

Dar cat de sanatoase sunt, de fapt, ele?

Probioticele sunt produse care contin enzime microbiologice generate de bacterii bune . Ele refac balanta intestinala si cresc rezistenta la germeni patogeni. Actionand asupra florei intestinale, probioticele stimuleaza procesul de detoxifiere si sunt cunoscute pentru contributia lor la prevenirea cancerului de colon.

Reclame mincinoase?

Insa studiile privind probioticele dezvaluie ca ele nu ofera organismului ceea ce spun reclamele. O cercetare publicata in revista de specialitate Pediatrics arata ca oamenii de stiinta nu au gasit nicio dovada ca alimentele probiotice ar atenua constipatia la copii.

In baza celor descoperite, nu as recomanda parintilor sa-si hraneasca micutii cu produse probiotice. Chiar daca le dau de mancare un iaurt cu cinci feluri diferite de bacterii bune, in momentul in care organismul va inceta sa primeasca acel aliment, microoganismele din corpurile copiilor vor reveni la stadiul initial, de dinainte de ingerarea probioticului, a declarat doctorul Frank Gtreen, profesor de pediatrie la Spitalul Meriter din Madison, SUA, citat de publicatia Live Science .

Un studiu efectuat pe aproximativ 130 de copii ce prezentau risc alergic arata ca un regim alimentar care contine si probiotice chiar i-a ajutat sa-si fortifice sistemul imunitar. Insa, pana la varsta de doi ani, 23% din ei au dezvoltat eczeme.

Eficienta nedovedita

Aceste alimente nu si-au dovedit eficienta nici in tratarea sindromului de colon iritabil, a colitei ulcerative cronice, sau a bolii inflamatorii Crohn, transmite Academia de Pediatrie (AAP) din Statele Unite ale Americii.

Potrivit AAP, pe termen lung, pentru un copil sanatos ce nu are vreo predispozitie catre anumite afectiuni, produsele probiotice nu genereaza efecte adverse.

Stiati ca…

… muraturile in sare sunt alimente probiotice?

Varza, castraveciorii sau alte legume conservate in sare, nu in otet, au o microflora probiotica vie. Muraturile imbunatatesc digestia, stimuleaza detoxifierea si intaresc sistemul imunitar, in timp ce conservele in otet pot irita sistemul gastrointestinal in cazul unor persoane.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *