Atunci cand vine vorba de pielea copilului tau, exista situatii in care te poti plange de gradul de pigmentare sau mai exact de culoarea pielii acestuia. Cazurile de bebelusi cu pielea deschisa la culoare pot avea de suferit, in sensul ca pot fi tinta mai usoara a aparitiei iritatiilor, eczemelor sau la aparitia unui aspect mai cenusiu. Cu toate acestea, trebuie sa va obisnuiti. Pielea copilului nos-nascut trece prin diferite stadii de dezvoltare si dupa nastere si de aceea trebuie sa fiti foarte rabdatori.
Imediat dupa nastere acesta are o piele foarte fina si sensibila, fiind foarte deschisa la culoare, intrucat pielea trebuie sa se adapteze noului mediu. Mai exact, pielea bebelusului tinde catre o culoare mai rozalie. Dupa un anisor, acesta revine la culoarea sa naturala, pielea trecand de diversele stadii de dezvoltare.
De cele mai multe ori parintii se plang de momentul expunerii la soare. Odata cu expunerea la soare, pielea unui bebelus va secreta mai multa melanina, ceea ce va ajuta la adaugarea unui strat de bronz, chiar daca uneori nu este foarte accentuat. Asadar pielea se va inchide. Pentru a proteja pielea deschisa la culoare a bebelusului tau este de preferat ca in momentue expunerii la soare sa utilizezi creme cu factor solar ridicat, special create pentru pielea bebelusului tau, in acest fel evitandu-se riscul aparitiei cancerului de piele la copil.
Problemele pielii deschise la culoare
