Search for content, post, videos

Prin ce schimbari trec sanii pe timpul sarcinii

Chiar de la inceputul sarcinii sanii sunt pusi la treaba si trec prin niste schimbari importante si se pregatesc pentru venirea copilului pe lume.

La ce schimbari trebuie sa te astepti?

Sanii trec printr-o serie de schimbari in timpul sarcinii, cum ar fi:  se maresc considerabil; devin mai hipersensibili la atingere; mameloanele si pielea din jurul lor(areola) devin mai inchise la culoare datorita hormonilor care afecteaza pigmentarea pielii; vei observa scurgerea din sani a unei substante groase, de culoare galbuie, numita colostrum; vinisoarele de pe sani vor deveni mai vizibile si mai inchise la culoare datorita volumului marit de sange pompat spre sani-micile glande situate pe areole devin mai vizibile, ca niste umflaturi

 

Sfaturi utile pentru a micsora disconfortul creat de modificarile sanilor

Femeile mai putin inzestrate de natura in acest sens sunt nerabdatoare sa vada ca in sfarsit sanii lor devin mai voluptosi, dar pentru cele cu sani generosi, entuziasmul nu mai este asa de mare. Este necesar sa cumpere un sutien care sa-i sustina cat mai bine sanii, iar pe timpul noptii se recomanda dormitul cu o bustiera de bumbac.

Sutienul de care este nevoie trebuie sa:

ofere cat mai multa sustinere

aiba bretelele cat mai late

aiba banda de sub cupe cat mai lata

poata fi ajustat (este de preferat sa iti iei sutiene care se inchid la spate si sa le eviti pe cele cu inchidere in fata)

nu fie tip push-up

Sensibilitatea sanilor

Hormonii din organism pregatesc sanii pentru lactatie, astfel canalele care conduc laptele se maresc, ducand la sensibilitatea sanilor, mai ales a mameloanelor. Acest lucru poate fi un bonus pentru viata sexuala, sau, din contra, sa creeze disconfort.

Colostrum

In timpul celui de-al doilea trimestru de sarcina, sanii vor incepe sa produca colostrum, o substanta groasa si galbena la inceput, dar care pe masura ce sarcina inainteaza devine aproape incolora. Colostrumul va constitui hrana bebelusului pana cand incepe lactatia. Scurgerile pot avea loc oricand, dar mai ales cand intervine excitatia sau se maseaza sanii. 

Cancerul la san si sarcina

Este foarte importanta continuarea proprie a examinarii sanilor pe timpul sarcinii. Din pacate, datorita tuturor schimbarilor prin care trec sanii, acest lucru poate deveni dificil de realizat. Sanii cresc, devin mai sensibili, dar este important ca fiecare femeie sa se examineze o data la 4 sau 5 saptamani.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *