Search for content, post, videos

Primul trimestru de sarcina

 

Prima luna (Primul trimestru de sarcina)

In primele 6 saptamani bebelusul se numeste embrion. Inima, plamanii si creierul incep sa se dezvolte si bataile inimii vor incepe in jurul celei de-a 25-a zi. Embrionul este invelit intr-un sac de fluid care il protejeaza de lovituri si presiune. Bebelusul se va dezvolta in acest sac pana in momentul nasterii. In aceasta perioada nu vei lua in greutate, dar sanii pot deveni mai sensibili si se pot mari. Poti avea de asemenea greturile de dimineata sau sau te poti simti rau.

Vizita medicala este foarte importanta in aceasta perioada. Doctorul va face cateva investigatii medicale pentru a verifica starea de sanatate a ta si a bebelusului. In plus, iti va raspunde la intrebari si se va asigura ca sarcina va decurge normal si cat mai usor posibil.

Luna a doua (Primul trimestru de sarcina)

Pe parcursul acestei luni embrionul devine fat. I s-au format deja brate, cu maini micute si degetele. Picioarele, genunchii, gleznele si degetele de la picioare incep sa se formeze. Organe cum ar fi stomacul, ficatul, maduva spinarii si sistemul nervos central incep de asemenea sa se dezvolte. Apar niste pliuri care in timp vor deveni ochii si urechile micutului. In aceasta perioada vei observa ca obosesti mult mai repede si vei simti nevoia sa urinezi frecvent. De asemenea, poti avea si senzatii de greata. Este foarte important sa ai o alimentatie corecta, deoarece tu si bebelusul treceti prin schimbari in fiecare zi, iar hrana este esentiala in aceasta etapa.

Luna a treia (Primul trimestru de sarcina)

Pana la sfarsitul acestui trimestru, bebelusul va cantari cateva grame, va avea o lungime de aproximativ 8 centimetri si primele semne ale sexului incep sa apara. Degetele si unghiile se dezvolta. Trasaturile fetei sunt bine definite, barbia, nasul si fruntea se pot observa usor. Ochii sunt complet formati, iar pleoapele se formeaza. Bebelusul incepe sa-si miste mainile, picioarele si capul, dar in aceasta etapa nu-i poti simti miscarile. Este normal sa iei in greutate in jur de 2-3 kilograme.

Cateva simptome pe care le poti avea in primul trimestru:

– oboseala

– sensibilitate a sanilor

– greturile de dimineata

– dureri de spate

Nu uitati sa va informati despre semestrul 2 de sarcina .

Vezi si categoria principala cu sarcina pe trimestre.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *