Search for content, post, videos

Ponturi ca sa ai o relatie buna cu copilul

O legatura stransa intre mama si copil se formeaza in timp si este nevoie de mult tact. Iata cateva sugestii: 

Respecta-i intimitatea

Este important ca tu sa-i acorzi spatiu personal si sa nu-ti bagi nasul chiar peste tot, dar sa-ti inveti copilul sa respecte si el intimitatea voastra.

Total incepe  cu o regula simpla: copilul doarme in patul lui, in camera lui. Tu bati la usa inainte de a intra in camera copilului si-l rogi sa faca acelasi lucru cand intra in camera voastra..

Lasa loc si tatalui

Venirea pe lume a unui copil schimba totul si este important sa mentii un echilibru in familie. Intre mama si copil exista o relatie speciala dinainte ca acesta sa se nasca, dar nu trebuie sa acaparezi relatia. Trebuia sa ii lasi loc si tatalui.  Pentru a se dezvolta armonios, copilul are nevoie de ambii parinti.

Impune limite

 

Un trebuie sa-i permiti totul. Dimpotriva. Este important sa fixezi niste reguli de conduita. Copilul are nevoie de repere pentru a-si disciplina comportamentul si de un mediu linistit.

Fa-l partener in luarea deciziilor

Cand iei o hotarare, explica-i de ce. Va intelege ca nu-i o toana sau o ambitie. Mentine-ti hotararea si nu incerca sa negociezi, la capitolul asta copiii sunt foarte buni.

Cultiva-i increderea in el

Este una dintre cheile reusitei in viata. Lauda progresele pe care le face, incurajeaza-l daca are un esec si nu-l invinui pentru asta. Arata-i ca-l iubesti neconditionat, asta ii  va da putere si incredere in sine.

loading...
<

2 comments

 • <cite itemprop="author">Independent</cite>

  Locuri de munca pentru
  toti!

  Oferta este deja un
  fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Asiguram contract legal! Au fost
  trimise deja primele castiguri! Avem dovada platilor! Castigati 300 dolari
  lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi!

  Detalii, daca trimiteti
  textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

 • <cite itemprop="author">Mason Storm Dan Pintican</cite>

  DE CE SE ADRESEAZA ACEST ARTICOL DOAR MAMELOR?….PROMOVATI O SOCIETATE MATRIARHALA?….EXISTA SI TATI PE LUMEA ASTA….TATI ADEVARATI CARE MERITA TOATA CONSIDERATRIA….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *