Search for content, post, videos

Pierderea dopului gelatinos

 

Pe masura ce te apropii de finalul sarcinii, cresc si sansele de a-ti pierde dopul gelatinos. Insa aceasta situatie aduce in discutie o intrebare foarte importanta: pierderea acestui dop inseamna automat ca vei intra in perioada de travaliu?

Evident, este destul de frustrant sa nu cunosti un raspuns clar la aceasta intrebare, insa, fiecare sarcina este diferita si din acest punct de vedere nu ai cum sa prevezi cand vei intra cu exactitate in travaliu.

In fapt, acest dop se pierde in general ca efect au unei examinari cervical sau, mai rar, poate cadea de la sine. In orice caz, insa, asta nu reprezinta o indicatie clara a faptului ca va incepe travaliul. Asta cu atat mai mult cu cat, nu toate femeile isi pierd acest dop gelatinos pe perioada sarcinii.

Spre exemplu, in cazul unor sarcini, travaliul incepe la cateva zile de la pierderea dopului in timp ce la altele apare la cateva saptamani de la eveniment. Deci, este evident ca cele doua evenimente nu sunt legate in vreun fel anume.

Pe de alta parte, insa, pierderea dopului inseamna sarcina se apropie de sfarsit si ca, de acum incolo, trebuie sa incepi sa fii atenta pentru a observa primele semne de intrare in travaliu.

    Cum arata dopul gelatinos?

De cele mai multe ori, acesta este descris ca fiind similar cu mucusul nazal pe care il ai in caz de gripa. De asemenea dopul poate avea o tenta usor maronie sau rosie.

    Trebuie sa merg la medic ?

Daca, deja te apropii de sfarsitul sarcinii in momentul in care ti-ai pierdut dopul, atunci nu este necesar nici un control medicul. Totusi, daca pierderea survine inainte de a 36-a saptamana sau daca ai un istoric de travaliu premature, atunci intr-adevar, trebuie sa iti contactezi medicul.

Daca pe langa pierderea dopului ai parte si de simptome precum sangerari rosiatice sau crampe, atunci asta ar putea semnala prezenta unei dezlipiri de placenta sau a unei alte problem la fel de grave, moment in care medicul trebuie urgent contactat.

Totul despre sarcina in articolul Sarcina pas cu pas

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *