Search for content, post, videos

Periajul dentar al bebelusului

Inca din momentul aparitiei primului dintisor de lapte parintii se preocupa de ingrijirea acestora, asigurand un periaj corect si o igiena dentara corespunzatoare varstei.

Potrivit medicilor specialisti pedodonti igiena dentara ar trebui sa se efectueze inca din primele luni de la nastere, chiar si atunci cand bebelusul nu are inca niciun dintisor. Initial, parintii vor asigura un periaj si o igiena corespunzatoare gingiilor, asigurand in acest fel niste alveole dentare sanatoase, puternice, care sa faca fata nevoilor dintilor de lapte.

Un alt avantaj al periajului timpuriu consta in capatarea deprinderilor de igiena chiar de catre cel mic inca din primele luni de viata. Cu alte cuvinte, printr-un periaj corect micutul va capata obisnuinta de care are nevoie pentru propria sa ingrijire.

Ulterior, atunci cand primii dintisori si-au făcut deja aparitia, igiena dentara si periajul devin o obligativitate pentru sanatatea micutului.

Parintii vor trebui sa dea dovada de rabdare, intelegere, aratandu-le pas cu pas cum anume sa procedeze atunci cand se vor spala pe dinti, tehnicile de periere, durata unui periaj corect si momentul in care ar trebui sa se spele pe dinti. Fiecare etapa presupune explicatii coerente, adaptate capacitatii copilului de intelegere, rabdare si perseverenta. La inceput, veti porni prin a-l ajuta in mod direct, pentru ca mai apoi sa il determinati sa isi creeze propra independenta in ingrijirea personala.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *