Search for content, post, videos

Painea in alimentatia bebelusului

Alimentatia puiului tau este unul dintre factorii cei mai importanti in asigurarea unei dezvoltari fizice si cognitive armonioase. Pe masura ce va creste, experientele culinare traite de micutul tau in scaunul de masa pentru bebe vor deveni din ce in ce mai interesante.

Alimentatia bebelusului se schimba odata atinsa varsta de 6 luni, moment in care este indicat sa se treaca la o alimentatie in care mesele pana atunci lichide vor fi combinate cu cele semisolide. Alimentele solide, printre care si painea pot fi introduse in alimentatia micutului in jurul varstei de 9 luni cand puiul tau va putea apuca singur alimentele.
Desi exista preconceptia ca paine ingrasa, daca este consumata cu moderatie si in combinatiile potrivite aceasta este foarte importanta pentru alimentatia copilului intrucat aduce organismului celui mic un aport important de vitamine, printre care B1, B2, B6, si proteine vegetale. O problema frecventa cu care se confrunta tinerele mamici este alegerea dintre painea alba si painea neagra sau graham. Desi painea alba are un gust mai placut pentru cei mici, aceasta este din punct de vedere nutritiv mult mai saraca. Specialistii te indeamna sa folosesti cu preponderenta paine din faina integrala in alimentatia bebelusului, aceasta din urma avand un nivel mai ridicat de fibre care ii vor asigura celui mic o buna functionare a tractului digestiv.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *