Search for content, post, videos

Ovulatia – primele semne

Ovulatia reprezinta perioada in care organismul femeii elibereaza cate un ovul in vederea fecundarii sale de catre spermatozoid. Cu alte cuvinte, femeia aflata in aceasta perioada are foarte multe sanse de a ramane insarcinata, aducand, astfel, pe lumebebelusul mult asteptat.

Pe de alta parte, cunoasterea primelor semne ale ovulatiei te poate ajuta sa previi aparitia unei sarcini nedorite, fiind considerata a fi una dintre metodele naturale de contraceptie, mai ales in cazul in care durata ciclului menstrual este de 28 de zile, putand fi astfel mult mai usor de calculat.

Ovulatia, ca orice alta perioada lunara, nu trece neobservata. Orice femeie o va putea identifica cu usurinta, folosindu-se de metoda observarii.

Metoda masurarii temperaturii bazale este cea mai des folosita. Cu ajutorul unui termometru, orice femeie isi va putea evalua zilnic temperatura corpului. Orice crestere intervenita, fara a exista vreun motiv medical, te poate duce cu gandul la ovulatie. De obicei, temperatura bazala se va masura pe parcursul mai multor luni, iar atunci cand datele lunare coincid cu cresterea temperaturii bazale atunci se poate vorbi de perioada fertila a unei femei. Potrivit datelor, temperatura corpului nu va avea o crestere foarte mare, fiind o variatie de numai  0,2 grade Celsius in tot acest timp.


loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *