Search for content, post, videos

Nume de copii in 2017: influenta numelui asupra personalitatii

Cele mai populare nume de copii in 2017 oscileaza intre cele straine si numele traditionale romanesti, atat pentru fete, cat si pentru baieti.

Ce se poate in materie de nume de copii in 2017? Fie nume straine, fie nume traditional romanesti la fete si la baieti. Astfel, Emma si Sophia stau anul acesta cot la cot cu Ilinca si Miruna, in timp ce, in cazul baietilor, Liam si Noa concureaza cu Tudor, Mihail sau Rares.

Iata cele mai populare nume de copii in 2017
Fete: Emma, Olivia, Ava, Beatrice, Evelyn, Edith, Sophia, Iris, Ilinca, Miruna

Baieti: Liam, Noa, Ethan, Lucas, Tudor, Mihail, Rares, Gruia, Horia, Calin

Insa parintii care cauta nume mai deosebite pentru copiii lor, opteaza de regula pentru nume straine, precum Ariana, Ingrid, Serena, Alana, Alisa sau Alisia, Matiana la fete, sau Matius, Tiberius, Albert, Alfred sau Eusebiu la baieti.

Nume de copii in 2017: de ce este dificila alegerea numelui

Indiferent de optiuni, alegere numelui copilului este dificila. Parintii trebuie sa ia in calcul nu doar cum o sa-l strige cand este mic si adorabil, ci si cum o sa se integreze ca adolescent, ca adult in societate. Din acest motiv diminutivele sunt, spre exemplu, de evitat pentru ca scad din impozanta viitorului adult.

Spre exemplu, intr-un fel suna “Daniel” cand te prezinti si total altceva transmite “Danut”.

Nume de copii in 2017: influenta numelui asupra personalitatii
Mai mult, numeroase studii au arata ca numele influenteaza dezvoltatea omului de la copil spre maturitate. Numele influenteaza starea psihica a copilului si a viitorului adult, dar si perceptia oamenilor despre frumusete. Un nume care contine mai multe vocale precum “u” sau “o” sugereaza seriozitate, dar si inchistare sau tristete, in timp ce numele cu “a” si “e” sugereaza deschidere emotionala, volubilitate.

Un studiu citat de BBC a aratat ca numele foarte rare pot avea o influenta negativa asupra copilului in drumul sau spre maturitate. Spre exemplu, in cazul fetelor, obsesia sau gelozia maladiva au fost mai frecvente la cele care aveau nume rare decat cele care purtau nume mai comune. Pe langa astfel de informatii, mai sunt si preconceptii transmise din mosi-stramosi, cum ar fi ca numele de fata “Mara” atrage nefericire pentru ca inseamna “cea plina de amaraciune”.

 

loading...
<

6 comments

 • <cite itemprop="author">victor neamt</cite>

  Avem atatea nume romanesti foarte frumoase si nu inteleg de ce noua generetie opteaza pentru nume straine.Nu cunosc tari de pe alte meridiane sa puna copiilor lor, nume romanesti! Toata lumea tine cu dintii de limba lor, de traditiile si obiceiurile lor, numai noi tinem mortis sa fim mereu copy-paste! De ce? Din snobism! Credeti ca vom fi mai destepti daca punem nume straine copiilor? Cu siguranta nu! Mereu am vrut sa fim altceva decat romani! Pacat!

 • <cite itemprop="author">Antonia Apst</cite>

  de cand vor sa se integreze in UE, ceilalti tin atat la…pentru ca sunt UE probabil…de ce trebuie sa ii dai neaparat prenumelui ce-i deja in nume…conotatii nationale…!?

 • <cite itemprop="author">Antonia Apst</cite>

  Prenume!…poate oricum nu il vor mai repeta pe cel de familie in certificatul de nastere pt. ca oricum cred ca sunt trecuti parinti cu numele lor de familie nu mai trebuie sa-l treaca si in dreptul copilului acesta ar fi corect sa si-l aleaga la14/16/18ani cand isi ia responsabilitatea in fata legi mai multa…cand raspunde pt faptele sale mai mult scapa de tutore etc. …

 • <cite itemprop="author">Andrei Barbulescu</cite>

  Insa parintii care cauta nume mai
  deosebite pentru copiii lor, opteaza de regula pentru nume straine,
  precum Ariana, Ingrid, Serena, Alana, Alisa sau Alisia, Matiana la fete,
  sau Matius, Tiberius, Albert, Alfred sau Eusebiu la baieti.
  Ariana, Alana,Alisa,etc, sunt nume inventate in sec 20, asa cum este (Coca????=nume romanesc, nu?;Cola(XIX) sau Mirinda, Santal, etc;
  si de cand Eusebiu si Tiberiu nu sunt nume romanesti? oare cum se numeste semnatarul?! articolului?
  si mai trebuie sa armonizezi cumva prenumele cu numele: altfel vei avea un ghiveci total, cum ar fi Alisia Latrau, Matius (cred ca a vrut sa scrie totusi Marius) Carcalete, Serena Bobonete,etc;

 • <cite itemprop="author">Cristian Ghitan</cite>

  Oferim cea mai atractiva
  oferta, pe care nu o puteti refuza! Cursuri de instruire gratuite si complete. Plata
  castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza
  part-time sau full-time, la alegere. Cerem si oferim seriozitate maxima. Pt detalii
  trimite textul INFO, la email: [email protected]

 • <cite itemprop="author">iordan</cite>

  iubita mea este de acord cu tine , eu nu patriotule @victorneamt:disqus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *