Search for content, post, videos

Medicii, semnal de ALARMA! Le oferim copiilor o doza mult prea mare de medicamente! Ce pot pati

Doua lingurite sunt echivalentul unei linguri, nu? Poate? Aceasta metoda de administrare a medicamentelor nu este corecta, iar dozele pe care i le administrezi copilului tau sunt gresite in majoritatea cazurilor.

Este greu pentru parinti sa isi vada copiii cum se chinuie cu raceala sau orice boala, asa ca apeleaza la medicamente. Din pacate nu le ofera doza corecta, conform unui nou studiu.

La acest studiu au participat 500 de parinti, iar cercetatorii au aflat ca 84% din parinti au masurat gresit doza de medicamente pe care trebuie sa o administreze copiilor. Aproximativ o treime dintre acestia au facut erori grave, echivalente cu o supradoza.

Este usor sa citim gresit numerele mici de pe linguri in mijlocul noptii (in mod special atunci cand esti obosita). Cercetatorii au dat vina pe parinti pentru aceasta dozare gresita.

Daca ustensila cu care masoara cantitatea de medicamente este prea mare este foarte probabil sa ii ofere o supradoza copilului, iar in cazul in care este prea mica si nu ii poate oferi toata doza recomandata cu o singura masura, atunci trebuie sa apeleze la matematica pentru a afla cat mai trebuie sa ii administreze.

Din aceasta cauza se produc cele mai multe erori.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *