Search for content, post, videos

Masajul impotriva colicilor bebelusului

Aparitia colicilor la nou-nascut reprezinta o perioada destul de neplacuta atat pentru parinti, cat mai ales pentru cel mic. Desi s-au facut numeroase cercetari cu privire la cauzele aparitiei colicilor, inca nu s-a putut concluziona care este natura acestora. Cele mai multe studii arata faptul ca acestea ar putea fi cauzate de anumite dureri abdominale si intestinale ale bebelusului. Chiar daca nu s-a gasit un remediu se cunoaste faptul ca mai mult de 40% dintre bebelusi trec printr-o astfel de problema, manifestata prin perioade lungi de plans destul de puternic.

Alaturi de picaturile medicamentoase si ceaiurile administrate impotriva colicilor, masajul poate constitui un adevarat remediu pentru eliminarea acestora, dar si pentru eliminarea senzatiei de balonare a celui mic.

Masajul trebuie facut pornind de sus in jos, de la cap si ajungand la picioare. Este important ca bebelusul sa va poata simti, de aceea faceti in asa fel incat pielea dumneavoastra sa o atinga direct pe a sa. Masajul la nivelul abdomenului realizat cu miscari usoare si circulare va ajuta, de asemenea, la eliminarea senzatiei de balonare si de disparitie adeseori a durerilor cauzate de colici.

Atunci cand veti realiza un astfel de masaj este indicat:

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *