Search for content, post, videos

Luna a saptea de sarcina ( 7 )

Dezvoltarea bebelusului

Bebelusul creste rapid si spatiul se miscoreaza. Pe masura ce orientarea lui in spatiu evolueaza, bebelusul se va pozitiona cu capul in jos.
Micutul vede deja, desi vederea dinauntrul uterului arata in cea mai mare parte banal, ca o stralucire atunci cand este lumina afara sau pur si simplu negru atunci cand este intuneric. Chiar si aceasta mica diferenta de lumina il ajuta sa se adapteze la ciclul zi-noapte.
De asemenea, auzul ii este bun, desi percepe sunetele ca fiind infundate. Bebelusul s-a obisnuit deja cu vocea mamicii si a tatalui, cat si cu zgomotele obisnuite din viata de zi cu zi. In acelasi timp, micutul se acomodeaza cu muzica pe care o asculti, cu vocile celorlalte persoane cu care locuiesti sau cu suntele produse de animalele de casa.
Gustul i s-a dezvoltat, desi lichidul amniotic are un gust subtil. Ceea ce mananci poate influenta lichidul amniotic, asa ca bebelusul s-a obisnuit deja cu tipul de mancare pe care il preferi.
Plamanii bebelusului se pregatesc pentru respiratie, iar miscarile pe care le face ii antreneaza muschii. Creierul si sistemul nervos se dezvolta in ritm alert in aceasta luna. De asemenea, micutul poate sa-si regleze temperatura corpului. Grasimea care i se dezvolta sub piele ajuta la netezirea ridurilor si de asemenea ii confera depozite de energie pentru primele zile dupa nastere.
Schimbarile din corpul mamei
Uterul marit iti va crea din nou mici inconveniente, cum ar fi dureri de spate sau nevoia de a urina des, asadar poarta pantofi fara toc si ai grija sa ai o pozitie corecta a spatelui pentru a diminua durerile. De asemenea, constipatia si hemoroizii pot deveni o problema.
Chiar daca nu observi vreo scurgere, substanta numita colostru s-a format deja, dar proprietatile de antibiotic pentru care este faimos nu vor aparea decat dupa ce bebelusul se va naste.
Simptome comune
– oboseala;
– indigestie si arsuri stomacale;
– constipatie;
– vergeturi;
– dureri de spate;
– sangerari gingivale si nazale;
– presiune in zona pelvina;
– contractii ale uterului;
– hemoroizi;
– dureri ale picioarelor sau umflarea lor;
– scurgeri vaginale abundente;
– probleme cu somnul.
Vezi ce se intampla in luna 8 de sarcina .
Pentru o analiza mai detaliata puteti vedea si articolul cu sarcina pe saptamani .
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *