Search for content, post, videos

Luna a opta de sarcina ( 8 )

Evolutia bebelusului
A opta luna este una de cresterea rapida pentru bebelus, deci asigura-te ca mananci bine si suficient. Pentru ca spatiul intruterin este destul de mic pentru el, micutul o sa-si incetineasca putin miscarile.
Plamanii sai sunt inca in dezvoltare, dar restul corpului este format aproape suficient. Chiar si ochii au ajuns in stadiul in care micutul isi poate concentra privirea si poate clipi. De acum poti recunoaste perioadele lui de somn si cele de veghe.
Cordonul ombilical este invelit intr-o substanta gelatinoasa, deci chiar daca bebelusului ii place sa-si schimbe pozitia, cordonul ombilical este protejat si nu se va rasuci sau inoda.

Schimbarile din corpul mamei
In aceasta luna vei incepe sa simti contractiile Braxton Hicks in mod regulat. Nu este un motiv sa te ingrijorezi, uterul tau doar exerseaza pentru a deveni mai puternic.
Bebelusul este deja in pelvis, pregatit pentru nastere. Acest lucru produce extinderea pelvisului, ceea ce iti poate produce o stare de disconfort.
Nivelul de estrogen este in crestere, facand uterul mai sensibil la oxitocina(hormonul responsabil de contractii). Acest fapt schimba si proportionalitatea dintre estrogen si progesteron, simuland eliberarea unui hormon ce-ti face cervixul mai moale.

Simptome comune
-oboseala;
-constipatie;
-arsuri stomacale si indigestie;
-vergeturi;
-dureri de spate;
-sangerari nazale si gingivale;
-presiune in zona pelvina;
-contractii;
-hemoroizi;
-nevoia de a urina mai des;
-sani umflati si lichid ce se scurge din ei;
-dureri si umflarea picioarelor;
-secreti vaginala abundenta;
-probleme cu somnul;
-apetit sexual scazut.

Vezi ce se intampla in luna 9 de sarcina .

Pentru o analiza mai detaliata puteti vedea si articolul cu sarcina pe saptamani .

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *