Search for content, post, videos

Luna a doua de sarcina ( 2 )

Evolutia bebelusului
In aceasta a doua luna de existenta, bebelusul continua sa isi dezvolte organele interne si alte structuri majore ale corpului. Pana la sfarsitul celei de-a opta saptamani, toate organele vor fi prezente. De asemenea, creierul si maduva spinarii se vor dezvolta.
Mainile si picioarele incep sa se mareasca,iar extremitati vor aparea degete micute. Chiar si in aceasta etapa, bebelusul are amprente distincte.
Ochii si urechile incep sa se formeze, desi bebelusul inca nu poate sa vada sau sa auda.

Schimbarile din corpul mamei
In acest moment, corpul tau se afla in plina schimbare si este posibil sa simti schimbari majore. Hormonii specifici sarcinii fac sanii sa creasca si sa se maturizeze, ceea ce ii poate face sensibili la atingere. Aceeasi hormoni sunt responsabili pentru greturile de dimineata, resimtite de mai bine de jumatate din femeile insarcinate.
Deoarece arderile din organism se maresc, vei observa ca arzi mai multe calorii, deci nevoia de proteine creste. Unele femei constata ca daca nu mananca suficient se simt rau sau letargic. Oboseala este un simptom comun in timpul sarcinii, dar nu daca este in exces. Asigura-te ca mananci suficient si sanatos si ca ai parte de odihna de care are nevoie organismul.
Volumul de sange din corp creste pentru a intampina nevoile bebelusului, iar cantitatea de sange care ajunge in uter si vagin se mareste signifiant. Vei observa ca vaginul tau devine mai sensibil si putin umflat de la cantitatea extra de sange, iar secretia vaginala este mai abundenta pentru a-ti mentine vaginul curat si a-l proteja de infectii.
De asemenea, vei incepe sa ai modificari de dispozitie. Desi fluctuatiile de comportament sunt normale datorita schimbarilor hormonale, acestea nu ar trebui sa fie in exces. Glanda tiroida este mult mai sensibila in timpul sarcinii, de aceea trebuie sa-ti consulti doctorul daca ai modificari ale starii de dispozitie mai mult decat limita normala.

Simptome comune
-urinari frecvente;
-oboseala;
-sensibilitate a sanilor;
-scrugeri vaginale abundente;
-greturile de dimineata.

Vezi ce se intampla in luna 3 de sarcina .

Pentru o analiza mai detaliata puteti vedea si articolul cu sarcina pe saptamani .

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *