Search for content, post, videos

Lasati-i pe cei mici in preajma animalelor

Multe mame au tendinta de a-si feri copiii de animalele de companie precum cainii si pisicile, fara sa stie insa ca prezenta lor poate contribui semnificativ la intarirea sistemului imunitar al micutilor.
O cercetarea publicata in revista de specialitate Pediatrics arata ca expunerea bebelusilor la animalele din casa, chiar si in primele luni de viata, poate stimula sistemul imunitar in lupta impotriva infectiilor.
Copiii care au avut un caine in preajma lor, in casa, au cu 31% mai putine infectii la nivelul tractului respirator, comparativ cu micutii care au trait in case fara animale de companie, a atras atentia medicul Danielle Fisher de la St. Johns Health Center din orasul Santa Monica (California, SUA).
Totodata, copiii crescuti cu animale in casa au cu 44% mai putine infectii la nivelul urechilor si reactioneaza mult mai bine la antibiotice atunci cand se intampla sa se imbolnaveasca.
Concluziile studiului au fost luate dupa monitorizarea a aproape 400 de copii din Finlanda, incepand de la momentul nasterii pana la implinirea varstei de un an.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *