Search for content, post, videos

Laptele matern ar putea calcifica sfarcurile

Suna cutremurator, dar e adevarat. Laptele matern contine atat de mult calciu incat are capacitatea de a osifica mameloanele.

Constatarea provine dintr-un studiu efectuat de cercetatorii Universitatii britanice din Glasgow, in colaborare cu oamenii de stiinta ai Universitatii australiene din Adelaide.

Rezultatele studiului arata ca laptele matern produs de femeile care au nascut recent contine de 100 de ori mai mult calciu si de 1.000 de ori mai multe proteine decat cel provenit de la animale.

CITESTE SI

 

Ce plante poti folosi pentru prevenirea bolilor la sani

Prin ce schimbari trec sanii pe timpul sarcinii

Aceste lucru ar putea duce, in mod natural, la osificarea mameloanelor daca laptele nu ar produce o substanta proteica denumita cazeina ce impiedica procesul.

Concluzia oamenilor de stiinta nu este prima idee de acest gen aparuta pana in prezent. Ea a fost intuita in secolul al XIX-lea de cel mai celebru naturalist britanic, Charles Darwin.

Acesta a sugerat ca lactatia a evoluat prin selectie naturala, incepand de la stramosii mamiferelor. In laptele secretat de femelele lauze au aparut, treptat, substante din ce in ce mai nutritive pentru feti. Pe parcurs insa, laptele a capatat si un rol protector din ce in ce mai pronuntat pentru mamele insesi.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *