Search for content, post, videos

Jocurile video si televizorul ne fac copiii mai violenti?

Nu de putine ori industria media a fost acuzata ca promoveaza violenta si ca cei mici sunt influentati de acest lucru. Din pacate, potrivit ultimelor studii, acest lucru este, in mare, adevarat.

Asadar, o echipa de cercetatori de la Institutul Karolinska si de la Universitatile Stockholm si Uppsala a decoperit ca pulsul copiilor înregistreaza fluctuatii semnificative în timpul jocurilor bazate pe violenta, dar si pe durata somnului. Astfel concluzia a fost ca subconstientul copiilor este afectat in timpul unui joc fara ca acestia sa isi dea seama.

Totodata, la concluzii similare au ajuns cercetatorii americani si japonezi potrivit carora copiii care au acces la jocuri video violente dezvolta tendinta de a fi agresivi fizic luni întregi dupa aceea.

Pe langa jocurile video, si programele TV violente isi spunt cuvantul destul de puternic cand vine vorba de cei mici

Astfel, cercetatorii din Marea Britanie estimeaza ca pâna la vârsta de 18 ani, un copil vede la televizor nu mai putin de 16.000 de crime si peste 200.000 de scene de violenta, ceea ce face ca viitorul adult sa sufere de tulburari de comportament. Toate aceste lucruri se impregneaza pe personalitatea celor mici si exista riscuri imense ca acestia sa dezvolte comportamente dezechilibrate.

<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Avelino</cite>

    Am un mare respect ptnreu dl. Prof. Mencinicopschi, ptnreu eforturile sale titanice de a se face ascultat, nu doar auzit si privit si inteles, nu doar vazut. Problema este a oamenilor de rand care vor sa traiasca doar clipa, fara sa se gandeasca la consecintele pe termen lung. Urla ca de ce nu sunt informati corect, dar cand cineva in sfarsit o face, schimba canalul si se uita la pitipoace nu citesc carti si reviste de sanatate deci cu ce sa faca comparatie? Pun o placa uzata: De ceva tot trebuie sa murim! Pai da, zilele ne sunt numarate de la D-zeu, dar avem alegerea sa le traim in mare suferinta sau intr-un mediu mai placut si mai sanatos. Toti gresim, experimentam si bine si rau de-alungul unei vieti, important e sa te opresti la un moment dat si sa fii atent la semne, inainte sa iei curba vietii in viteza si sa cazi direct in prapastie, tragand si pe altii dupa tine. De ce sunt asa lacomi oamenii politici si procesatorii? Nu au mai mult decat o viata, nu au doua guri si la randul lor vor suferi ce aceleasi cancere si vor ajunge cu toti banii din lume pe mana unor doctori insensibili si vanitosi ca si ei. Ce crima s-a facut cu industrializarea ce minunat era sa avem fiecare casuta noastra mica, cu gradina si pomi fructiferi, sa ne gospodarim natural asa cum faceau strabunicii nostri. Ei vorba d-lui Prof Mencinicopschi, scapa cine stie si mai ales cine schimba ce e de schimbat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *