Search for content, post, videos

Invata-l sa fie sociabil din primul an de viata

Inca din primele zile de viata, bebelusul tau este un fin observator al mediului sau si este bine sa incerci sa il stimulezi in mod variat. Comunicarea si relatiile cu cei din jur sunt aspecte esentiale pentru o dezvoltare sociala armonioasa.

Pentru a-si contura si consolida legatura cu mediul social, copilul tau are nevoie de o relatie continua cu oamenii din jurul lui. El observa ce fac ceilalti, cum reactioneaza in anumite situatii, cum comunica si cum isi exprima emotiile, apoi incepe sa experimenteze efectele propriilor lui actiuni asupra lor. Sarcina ta este sa ii oferi nenumarate ocazii de a invata si explora.
Iata cateva sfaturi folositoare pentru a avea un bebelus fericit si sociabil:
Incurajeaza-l sa comunice si ofera-i exemplul personal (unul dintre cele mai puternice). Comunica tu cu diferite persoane pentru a-i transmite un mesaj de siguranta si indeamna-l sa comunice verbal si nonverbal cu cei din jur (adulti sau copii).
Mergi regulat la intalniri de familie sau cu prietene care au copii. Ii face bine sa observe si sa isi creeze relatii stabile cu alti copii si va avea multe de invatat din modul in care se comporta si comunica adultii.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *