Search for content, post, videos

Fumatul in preconceptie

Fumatul in preconceptie este foarte daunator atat pentru sanatatea viitorului copil, cat si pentru momentul conceperii. Pe langa alimentele periculoase pe care le consumam zi de zi, uneori fara a ne da seama, fumatul face parte din lista lunga a viciilor care pot influenta momentul aparitiei unei sarcini.

Tocmai de aceea, tot mai multi medici sunt de parere ca atat femeia, cat si barbatul vor trebui sa renunte la fumat cu cel putin sase luni inainte de a concepe un bebelus. In cazul in care acest obicei nesanatos va continua atat in preconceptie, cat si pe parcursul celor noua luni de sarcina, atunci sanatatea bebelusului ar putea fi pusa in pericol.

Unul dintre efectele fumatului in preconceptie este intarzierea aparitiei sarcinii. Mobilitatea, calitatea si cantitatea spermatozoizilor ar putea fi influentate. Femeia s-ar putea confrunta cu instalarea menopauzei precoce. Chiar daca varsta reprezinta de cele mai multe ori cel mai mare “inamic” al fertilitatii, atat in cazul barbatilor, cat si al femeii, in realitate s-a constatat ca si fumatul poate produce efecte similare.


<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *