Search for content, post, videos

Fraze magice pe care fiecare copil trebuie sa le auda

Printre miile de cuvinte pe care le spunem copiilor, exista cateva care ii fac mai destepti, mai cumsecade, mai puternici si mai increzatori in sine.

1. Totul este in regula, hai sa facem curat impreuna
Copiii ne testeaza involuntar prin actiunile lor. Este modul lor de a spune „Ma vei mai iubi chiar si asa?” Raspunsul trebuie sa fie concis. „Bineinteles ca te voi iubi! Ma bucur sa te am in viata mea. Daca ar trebui sa aleg dintre toti copiii din lume, tot pe tine te-as alege!”

2. Te iubesc
Aceste cuvinte magice sunt cruciale pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului. De asemenea este important sa ii demonstrezi asta prin fapte. Petrece timpul cu el, jucati-va, radeti, discutati despre problemele lui si ofera-i suportul tau daca este nevoie.

3. Esti mai bun decat ai fost ieri! Tot asa!
„Camera ta este curata!”, „Wow! Ti-ai facut patul!”, „Ti-ai impachetat hainele atat de bine!”. Aceste fraze ii vor dovedi copilului tau ca il sustii si ca ai incredere in el. Pe aceasta cale este convins ca eforturile lui sunt apreciate.

4. Imi pare rau ca am tipat la tine
Cu totii suntem oameni si facem greseli. Este important sa ai curajul de a-ti recunoaste greselile si sa iti ceri iertare de la copilul tau. Asadar, ii vei arata ca il respecti si ca tii la el.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *