Search for content, post, videos

Evita aceste 5 greseli daca nu vrei sa ai copii prost crescuti

Toti parintii se confrunta cu neascultarea copiilor, nestiind care este problema.

Acestea sunt actiuni si comportamente care vor aduce anumite repercursiuni in viata copiilor daca nu sunt luate masuri adecvate.

Cu totii suntem constienti de asta, dar este de asemenea confirmat de catre coordonatorul emisiunii „Take Home Nanny”, Emma Jenner, in care a dezvaluit 5 obiceiuri ale parintiilor care mai devreme sau mai tarziu vor suferi consecinte.

Emma declara ca este vital ca parintii sa ceara mai mult de la copii lor; Cu alte cuvinte, sa se astepte la mai mult. Sa ii implice in activitatile lor. Sa le dea mai putin pentru a-i forta sa se descurce in viata. Mai pe scurt sa ii provoace.

5 greseli pe care parintii le fac in mod repetat:

1. Sunt speriati de proprii copii

De exemplu: daca un copil vrea sa bea lapte dintr-o cana diferita de cea din care beau in mod obisnuit, parintii cauta imediat o alta cana in loc sa le ignore cererea. O fac de frica unei reactii negative a copilului, cum ar fi plansul sau refuzul sa mai manance.

Din perspeciva Emmei aceasta este o mare greseala. De ce va este frica? Cine este copilul vostru sa va dea voua comenzi? Trebuie sa ii lasi sa planga daca vor si sa mergeti intr-o alta incapere daca nu vreti sa ii auziti, dar nu va cresteti copilul indeplinindu-i fiecare dorinta.

2. Inventeaza scuze („asa sunt toti copiii”)

Daca justifici neascultarea si izbucnirile din public, folosind aceasta fraza ii motivezi sa continue acest comportament neadecvat.

Copiii sunt capabili de mai multe decat banuiesc parintii. Acest lucru se aplica respectului, bunelor maniere, generozitatii si controlului de sine. Sau poate crezi ca un copil nu poate pune masa de unul singur daca nu ii spui tu?

Normal ca poate, problema este ca niciodata nu i-ai invatat cum sa o faca sau nu te asteptai sa invete. Este foarte simplu. Ridica asteptarile pe care le ai de la copii tai. Pe aceasta cale ii vei invata cum sa se comporte civilizat, spune Emma.

3. Nu ii lasi pe altii sa ii certe

Pe vremuri profesorii aveau dreptul sa certe copiii atunci cand nu aveau un comportament adecvat.

Ei erau ochii si urechile noastre atunci cand eram departe de copii. In zilele noatre, acest lucru este imposibil, luand in considerare faptul ca atunci cand un profesor sau oricine altcineva cearta un copil, parintii se infurie. Nici macar nu incearca sa afle motivul pentru care profesorul a recurs la acest fapt. Acest comportament ii invata pe copii ca pot sa continue sa fie obraznici fara ca cineva sa ia masuri.

4. Copiii sunt pe primul loc

Intelegem ca este in natura noastra sa fim prea atenti cu copiii nostri. Este benefic pentru evolutie, inteleg asta, spune Emma, dar ar trebui sa ne creem un program adaptat nevoilor copiilor nostri.

Chiar si asa, tine minte ca nimic nu i se invatampla copilului tau doar pentru ca ti-ai rezervat putin timp pentru tine (in cazul in care nu este o urgenta).

5. Profita de „scurtaturi”

Conform Emmei, parintii din zilele de azi apeleaza din ce in ce mai des la asa-zisele „scurtaturi” pentru a preveni starea acestora de plictiseala care ii determina sa aiba un comportament neadecvat. De aceea le pun la dispozitie o multime de produse electronice atunci cand isi asteapta randul la doctor, asteapta autobuzul, avionul, sau atunci cand sunt ocupati cu treburile casnice.

Trebuie sa iti inveti copiii cum sa fie rabdatori. Trebuie sa invete cum sa se amuze de unii singuri. De asemenea trebuie sa invete ca masa nu va fi servita oricand isi doresc. Dar mai presus de toate trebuie sa ii inveti cum sa te ajute in bucatarie, dar nu cu gatitul propriu zis.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *