Search for content, post, videos

Esti insarcinata, dar partenerul tau are pofte? Afla despre sindromul Couvade

Esti insarcinata, dar partenerul tau are pofte, ia in greutate, are insomnie si greturi matinale? Nu va mirati, dar viitorul tata poate simti durerile sarcinii! Acest fenomen este numit Sindromul Couvade sau Kuwada.
In ciuda faptului ca sarcina si nasterea sunt experiente care sunt rezervate doar femeilor, aceasta nu inseamna ca barbatii sunt doar companioni pasivi pentru partenerele lor gravide. Barbatii, de asemenea, co-experimenteaza sarcina impreuna cu partenerele lor. Acest fenomen, numit Sindromul Couvade, se pare ca nu este chiar atat de rar pe cat ati crede. 11% pana la 65% dintre partenerii femeilor gravide in al doilea si al treilea trimestru de sarcina, simt simptomele sarcinii.
Barbatii se pot plange de simptome ale sarcinii, cum ar fi poftele culinare, insomnie, dureri de spate, raul de dimineata, cresterea in greutate, lesin, modificari ale dispozitiei, mancarimi ale pielii. Femeile sunt implicate in mod activ in sarcina: se duc la controale, fac teste, urmeaza cursurile prenatale, citesc si vorbesc despre sarcina, aranjeaza camera copilului, incepe sa cumpere hainute si echipamente pentru copil.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *