Search for content, post, videos

Despre varsaturile bebelusului – ce facem cand bebe vomita

De ce vomita bebelusul?

In primele luni de viata ale bebelusului, varsaturile sunt probabil datorate supraalimentatiei, indigestiei sau unei alergii la proteinele din lapte. Insa e important sa nu confunci re-gurgitarea unei mici cantitati de laptic cu vomitatul. Poti spune in mod sigur ca vomita atunci cand se elimina o cantitate mare sau chiar tot ce a mancat copilul (uneori si prin mai multe eforturi consecutive). Atunci cand cantitatea eliminata este mica, este vorba de regurgitatie. Varsatura il poate speria pe copil asa ca probabil acesta va plange.
Ce sa faci daca bebelusul vomita
In primul rand, incearca sa-l hranesti mai des si in cantitate mica. Evita sa te joci cu el imediat dupa masa si tine-l in pozitie verticala (intr-un scaunel de masina sau intr-un scaun cu spatar) aproximativ o jumatate de ora dupa de a mancat, ca sa-si faca digestia. Adica sa ragaie.

Regurgitatia

Daca bebelusul tau este sanatos dar imediat dupa ce mananca sau “din senin” vomita , exista sansa sa ca de vina sa fie refluxul gastroesofagian. Refluxul apare atunci cand muschiul dintre esofagul si stomacul copilului tau nu functioneaza corect, permitand continutului stomacului sa “navaleasca” inapoi in gat.

Copilul nu-ti poate spune dar s-ar putea sa-l doara burtica si sa simta o arsura sau o iritatie in gat si in piept. Aceasta problema – citeste mai departe aici. 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *