Search for content, post, videos

De ce sunt ouale recomandate in dieta gravidelor

Oul este renumit pentru a fi un aliment complet, dar cantitatea pe care ar trebui sa o consume un om zilnic este supusa la numeroase dezbateri. Insa un lucru este cert, femeile insarcinate ar trebui sa includa oul in regimul lor alimentar.

Recomandare vine ca urmare a unui studiu efectuat de cercetatorii Universitatii Cornell care au stabilit ca o substanta din ou, denumita colina, reduce riscul de a dezvolta diabet sau hipertensiune.

Oamenii de stiinta au stabilit ca 930 de miligrame de colina primite zilnic reduc cu 33% concentratia de cortisol, hormonul stresului, din organismul bebelusilor. La acest studiu au participat femei aflate in al treilea trimestru de sarcina.

CITESTE SI

E bine sa consumam oua de prepelita?

Ai manca oua de strut? Ce gust au si cum se prepara

Consumul de colina este important si pentru ca previne efectele stresului prenatal asupra comportamentului si dezvoltarii a copiilor. Hipertensiune arteriala si diabetul de tip doi sunt alte afectiuni pe care le poate combate colina.

Acest nutrient se gaseste in cantitati mari in broccoli, oua, lapte, germeni de grau si soia.

Un alt studiu efectuat de cercetatorii Universitatii de Medicina Stanford a aratat ca nivelul seric scazut de colina la femeile gravide este asociat cu un risc crescut de defecte de tul neural – anencefalie si spina bifida. Anencefalia este o afectiune letala în care creierul si cutia craniana nu se dezvolta, iar spina bifida este o malformatie a maduvei spinarii asociata cu paralizie.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *