Search for content, post, videos

De ce drumul spre munca este mai stresant pentru femei decat pentru barbati?

Calatoria catre si de la locul de munca este mult mai stresant pentru femei decat pentru barbati, sugereaza cercetarile recente.

In general, drumul catre locul de munca, intr-un oras aglomerat cum este Bucurestiul, se poate intinde pana la 45-60 minute.

Studiile arata ca acest traseu are un efect negativ asupra sanatatii mintale a femeilor.

Barbații, pe de altă parte, sunt în general neafectați, chiar dacă naveta ocupă mai mult timp.

Motivul ar putea fi acela că femeile au mai multă responsabilitate pentru sarcinile de uz casnic de zi cu zi, cum ar fi îngrijirea copiilor și treburile domestice, cred cercetătorii. Acest lucru le-ar putea face mai sensibile la presiunile drumului.

Echipa a emis, de asemenea, ipoteza ca si cheltuielile de transport le afecteaza mai mult pe femei, care castiga, in general, mai putin decat barbatii.

Co-autor și economist Profesorul Jennifer Roberts, de la Universitatea din Sheffield, a declarat: „Știm că femeile, mai ales cele cu copii, au mai multe șanse de a cheltui mai multi bani in drumul lor de intoarcere, cum ar fi pe cumpărarea de alimente și abandonamente, dar si pe gradinita/scoala copiilor”.

„Aceste constrângeri de timp și flexibilitatea redusă care le revine, fac ca deplasarea să devină stresantă într-un mod care nu trebui”, a mai declarat Jennifer Roberts

Studiul, publicat in Journal of Health Economics, a constatat ca femeile cu copii de varsta prescolara au fost afectate cel mai mult.
Mai ales cele care nu sunt multumite de cât timp liber au.

Pentru ele, impactul psihologic al navetei a fost de patru ori mai mare decât în ​​cazul bărbaților cu copii prescolari.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *