Search for content, post, videos

De ce copiii autisti evita sa fie imbratisati?

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care sufera de autism genetic evita sa fie imbratisate pana si de cei dragi pentru ca regiunea din creier care raspunde la atingere s-a dezvoltat mai tarziu.

Concluzia a rezultat dupa studierea mai multor cazuri de persoanesuferind de sindromul Fragile X, o forma genetica de autism. Multi dintre cei care sufera de aceasta afectiune nu suporta sa fie atinsi sau imbratisati nici macar de catre parinti, informeaza Daily Mail.

Cercetatorii au descoperit ca sindromul Fragile X are ca o consecinta cerebrala dezvoltarea intarziata a zonei senzitive a cortexului, regiunea care raspunde la atingere.

Sindromul este cauzat de o mutatie a unei gene a cromozomului X, care afecteaza constructia sinapselor, puncte de conexiune vitale intre celulele nervoase.Pentru ca baietii au un singur cromozon X, ei sunt mult mai puternic afectati de acest sindrom decat fetele.

Pentru ca fetele au doi cromozoni X, daca unul este defect, impactul nu se resimte la fel de puternic. De aceea, baietii sunt mai expusi decat fetele sa dezvolte autism.

Oamenii de stiinta americani au facut cercetarea pe cobai care aveau o versiune a sindromului Fragile X. Rezultatele experimentului au indicat ca mutatia genetica in cazul animalelor suferind de aceasta afectiune impiedica productia unei proteine care coordona alte proteine necesare formarii sinapselor.

Persoanele care sufera de acest sindrom sufera de "defensiva tactila", anxietate si simt nevoia de retragere sociala.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *