Search for content, post, videos

ACUM este perioada potrivita pentru a concepe un copil, datorita barbatilor!

Lunile de iarna si de primavara sunt cele mai bune pentru a concepe un copil, arata un studiu efectuat pe 6.000 de barbati.

Motivul: sperma barbatilor este mai sanatoasa in aceasta perioada a anului, motiv pentru care viitorul bebelus ar sanse sporite de a se dezvolta cat mai bine.

Un studiu publicat in American Journal of Obstetrics & Gynaecology si efectuat de un grup de cercetatori israelieni arata ca numarul spermatozoizilor din lichidul seminal este mult mai mare pe timpul iernii si al primaverii. Mai mult de atat, viteza lor de deplasare este, la randu-i mai mare, iar spermatozoizii prezinta mult mai putine anormalitati, in aceasta perioada, decat pe timp de vara sau de toamna.

Cu cat se incalzeste vremea, cu atat calitate spermei scade.

La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta dupa ce au analizat 6.000 de barbati tratati pentru infertilitate.

Cercetatorii israelieni sustin ca acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care numarul nou-nascutilor creste in lunile de toamna.

Motivul exact pentru care spermatozoizii sunt mai sanatosi iarna si primvara este neclar, dar o teorie invoca sensibilitatea la temperaturi ridicate a micilor inotatori. Studiile efectuate anterior au aratat oscilatii in productia de spermatozoizi, fapt ce afecteaza nivelul de fertilitate, in perioadele calduroase, cand expunerea la lumina soarelui este mare.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 16 milioane de spermatozoizi pe mililitru de lichid seminal este cantitatea optima care indica un barbat fertil.

Insa, in studiu citat de Reuters, oamenii de stiinta ca pe timp de iarna au inregistrat, la unii barbati, si 70 de milioane de spermatozoizi pe mililitru de lichid seminal. Pe timp de primavara, cea mai mare cifra a fost de 68 de milioane de spermatozoizi.

Mobilitatea crescuta a inotatorilor si numarul lor mare sunt reprezentative pentru calitatea lor superioara pe timp de iarna si de primavara, motiv pentru care aceste sezoane sunt recomandate femeilor care vor sa ramana insarcinate. Dincolo de faptul ca sanse de a concepe cresc semnificativ, sanatatea spermatozoizilor asigura si sanatatea embrionului, a fatului si, ulterior, a bebelusului, cel putin pe linie paterna.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *