Search for content, post, videos

Cum vrei sa nasti?

 

Vine o vreme in timpul sarcinii, in care trebuie sa te gandesti la modul in care vrei sa nasti. Care sunt optiunile pentru nasterea unui copil?

Luand in considerare si posibilitatea de a naste acasa, cele mai multe femei se tem sa nasca pe cale naturala. Trebuie sa va ganditi bine la cum vreti sa nasteti si in functie de preferinta dumneavoastra apelati la una din urmatoarele optiuni:

Nasterea acasa este o optiune pentru femeile ce vor sa nasca in comfortul propriei case in loc de un spital. Nasterea trebuie asistata de un medic si o moasa experimentata. Nasterea acasa este recomandata numai femeilor care au un risc scazut de complicatii la nastere.

Daca ati hotarat sa nasteti acasa trebuie sa fiti informati despre riscurile care sunt implicate in aceasta optiune. Daca ceva merge rau exista o sansa mult mai mare sa fie fie rezolvata intr-un spital datorita echipamentului si personalului autorizat. Asigurati-va ca sunteti in apropierea unui spital in caz de urgenta.

Nasterea in apa este una dintre cele mai noi optiuni de nastere. Mama va fi asezata intr-o cada cu apa unde va da nastere bebelusului. Multe femei aleg aceasta optiune deoarece se spune ca este cea mai comfortabila optiune. Apa reduce presiunea din abdomen si sprijina greutatea, elibereaza o parte din dureri si grabeste contractiile.

Nasterea la spital este cea mai des intalnita optiune printre femeile ce urmeaza sa dea nastere unui copil. Doctorul sau moasa va executa o clisma inaintea nasteri si un -ucigas de dureri- va va fi administrat in cazul in care il cereti.

Cele mai multe femei prefera sa primeasca anestezie epidurala, astfel incat nasterea sa nu fie chinuitoare. Doctorul se va asigura ca totul merge bine si va executa o epiziotomie sub anestezicul local, iar in momentul expulziei va folosi si forcepsul, daca este neaparat necesar.

Cezariana este o procedura chirurgicala in care medicul scoate copilul printr o incizie abdominala sau o taietura facuta in abdomen. Aceasta procedura este de obicei folosita de doctor in cazul in care acesta considera ca sanatatea ta sau cea a bebelusului este pusa in pericol prin nasterea naturala. Cezariana de urgenta este realizata numai in cazul in care apar complicati in timpul nasteri pe cale naturala.

Alegeti-va optiunea in functie de ceea ce credeti ce este mai bine pentru dumneavoastra si bebelus. Cel mai important lucru este sanatatea bebelusului si momentul in care il veti strange in brate merita orice sacrificiu.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *