Search for content, post, videos

Cum te feresc steroizii de nasterea prematura

Potrivit studiilor efectuate de oamenii de stiinta din SUA, administrarea de steroizi gravidelor cu riscul de a naste prematu creste sansele de supravietuire ale nou-nascutului.

Astfel, femeile care sunt in pericol de a naste mazi devreme de 23 de saptaman pot face tratamente cu steroizi iar acest lucru scade riscul de afectiuni neurologice mai tarziu in viaţa copilului si sporeste posibilitatea ca micutul sa fie cat se poate de sanatos.

Administrarea de steroizi gravidelor care prezintă riscul de a naşte prematur, adică mai devreme de 23 de săptămâni de sarcină, creşte şansele de supravieţuire ale nou-născutului şi, în plus, scade riscul de afecţiuni neurologice mai târziu în viaţă.

Potrivit cercetatorilor, steroizii ajuta plamanii si creierul sa se dezvolte normal si, in plus, previn orbirea, pierderea auzului si retardul mintal.

„Chiar si o mica doza de medicament este benefica, cu conditia sa fie administrata inainte de cea de-a 23-a saptamana de sarcina“, explica medicul Wally Carlo, coordonatorul studiului.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *