Search for content, post, videos

Cum se ingrijeste pielea bebelusului cu dermatita atopica

Dermatita atopica este o afectiune des intalnita in randul bebelusilor. Afla din articolul de mai jos cum se manifesta aceasta boala si ce ingrijiri speciale sunt necesare, pentru a evita alergenii care pot agrava boala.

 

Dermatita atopica este o boala alergica cronica, destul de frecventa in ultimii ani. Cauzele exacte nu sunt pe deplin cunoscute – se stie faptul ca are legatura cu un sistem imunitar deficitar. Eczema este determinata si genetic. Daca parintele unui copil sufera de dermatita sunt sanse de 20-40% ca si cel mic sa mosteneasca aceasta afectiune. Atunci cand ambii parinti sunt bolnavi, riscul creste la 60%.

 

Bebelusul tau poate fi banuit ca are eczema, in cazul in care are pielea uscata, rosie si are mancarimi intense. Eczema apare in acele parti ale corpului care retin mai mult umiditatea, precum pliurile cutanate ale coatelor, genunchilor, gatului, fetei, mainilor, picioarelor, regiunilor inghinale, organelor genitale si in jurul anusului. In zonele afectate, tegumentul este uscat si ingrosat. Cu toate acestea, diagnosticul se poate pune doar de medicul dermatolog sau alergolog.

 

Citeste continuarea pe bebelu.ro 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *