Search for content, post, videos

Cum salvezi nasucul de mucozitati

A venit sezonul rece, iar copii racesc foarte usor in aceasta perioada. Simptome precum dureri de cap, de gat si nasuc infundat sunt cele mai frecvente, asa ca automat se instaleaza starea de indispozitie si iritabilitate a celui mic. Pe langa antiinflamatoarele specifice care se dau in viroze, trebuie sa te ocupi si de nasucul celui mic, pentru a-l ajuta sa respire mai bine.

 

Batista bebelusului. Acest dispozitiv poate fi folosit de totii copii cu varsta intre 0 si 6 ani. Are un furtun, care se introduce in nasul copilului, un tub colector pentru mucozitati si un adaptor, care se pune in aspirator. Partea care se introduce in nas trebuie sterilizata dupa fiecare folosire, restul componentelor se curata cu apa si sapun.

 

Cum procedezi? Inainte de aspiratie se pun cateva picaturi de ser fiziolog in nas pentru fluidizare. Cel mic trebuie sa stea in pozitie verticala pe toata perioada operatiunii. Daca e curios, ii dai lui capul de aspiratie sa-l fixeze in nara, cu conditia sa fie astupata complet. Copilul poate misca, insa, furtunul in orice directie. Nu este indicata folosirea aparatului in mod abuziv, deoarece el nu inlocuieste batista si suflarea nasului atunci cand copilul este sanatos. Este suficient de trei ori pe zi, in caz contrar, mucoasa nazala se poate usca excesiv.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *